SIRIN Labs

IoT naar de toekomst brengen: Cartesi bundelt krachten met IoTeX

Met de aanstaande creatieve marathon (Ideathon) van Dutch Blockchain Week, zal het partnerschap innovatieve IoT-services bieden met alle veiligheids- en beveiligingsvoordelen van blockchain-technologie.

Dit jaar heeft het bijna onbeperkte gebruik van blockchain-technologie nog steeds een positieve impact op de wereld en duizenden bedrijven daarin, en het is onwaarschijnlijk dat de groei van de industrie snel zal stoppen. Toeleveringsketens, hotels, medische gegevens, betalingssystemen, enz. hebben veel geprofiteerd van bijgewerkte en gedecentraliseerde systemen; het is vermeldenswaard dat tegen 2026 de markt voor blockchain-apparatuur naar verwachting zal groeien tot meer dan $2,459 miljard; het samengesteld jaarlijks groeipercentage is 38,5%.

De IoTeX-blockchain is een leider op dit gebied en heeft al echte apparaten aangedreven, waaronder de bekroonde blockchaincamera’s van de Consumer Electronics Show (CES) en geografische Pebble-apparaten, die zeer geschikt zijn voor supply chain-optimalisatie in elke branche. IoTeX, opgericht in 2017, is een bekroonde Internet of Things (IoT)-blockchain die EVM ondersteunt en ondersteuning biedt voor het vertrouwde Internet of Things. Als open ecosysteem kunnen mensen en machines onder de omstandigheden worden vertrouwd en privé zijn om te communiceren.

Deze week heeft IoTeX een opwindende samenwerking tot stand gebracht met Cartesi, een platform dat de wereldberoemde Linux en andere industriestandaard programmeeromgevingen in de blockchain integreert. Als een “blockchain-besturingssysteem” overbrugt Cartesi de kloof tussen reguliere software en blockchain, verwelkomt miljoenen nieuwe startups en hun ontwikkelaars in de snelgroeiende industrie en biedt een thuis voor hun code.

Krachtig duo

In de nabije toekomst zal dit partnerschap Cartesi’s baanbrekende technologie en IoTeX-infrastructuur gebruiken om enkele van de eerste use-cases te implementeren en technologie-integratie te implementeren, waardoor de twee teams achter het partnerschap een meer geavanceerde IoT-georiënteerde oplossing kunnen bieden. Cartesi en IoTex zijn hun samenwerking met Ideathon begonnen tijdens de Dutch Blockchain Week van 6 december tot 10 december 2021.

Ideathon nodigt deelnemers uit om use cases van IoTeX Pebble voor te stellen om problemen of interessante uitdagingen in het dagelijks leven op te lossen. Deelnemers zullen een Web3-use case ontwerpen die gebruikmaakt van echte gegevens van IoTex Pebble Tracker en Cartesi’s off-chain computerbronnen; met behulp van realtime gegevens, openbare datasets en Cartesi’s op Linux gebaseerde blockchain-besturingssysteem, ontwierpen ze een “als-dan-verklaring”, voer het slimme contract uit op basis van het inzicht dat is verkregen uit het geselecteerde gegevenstype.

Gebruiksscenario’s in overvloed: weerverzekeringen kunnen realtime temperatuurgegevens verkrijgen van Pebble Tracker en deze vergelijken met de historische gemiddelde temperatuur van 10 jaar in Cartesi’s off-chain computeromgeving, of van een off-chain computeromgeving die is uitgerust met Pebble Tracker en Cartesi. Openbare kaartgegevenssets worden vergeleken om miljoenen reizigers een vertrouwde reis te bieden.

Naast de openbare stemming in de gemeenschap, heeft de groep een jury om de winnaar te helpen kiezen.

Empowerment van ontwikkelaars, nieuwe kansen voor IoT-eindgebruikers

Door het Linux-besturingssysteem in de blockchain te introduceren, heeft Cartesi een rijke reeks mogelijkheden geopend voor inhoud die de komende jaren voor particulieren en bedrijven kan worden ontwikkeld. Door deze nieuwe samenwerking wordt een nieuwe ervaring gecreëerd voor gebruikers van IoT-technologie; Cartesi OS heeft het potentieel om een ​​laag privacy en meer geavanceerd beheer van gegevenseigendom aan het IoT toe te voegen, zodat gebruikers kunnen kiezen wanneer, waar en met wie is het delen van de gegevens.

Aangezien het verminderen van de impact van blockchain-technologie op het milieu dit jaar een hot topic is, zijn de twee teams van plan hun expertise te combineren om duurzame maar invloedrijke toekomstige oplossingen voor het gedecentraliseerde Internet of Things te creëren; door samenwerking willen de twee projecten hun respectieve ontwikkelaarsgemeenschappen om het potentieel van hun gecombineerde technologieën te begrijpen. Erick de Moura, CEO van Cartesi, zei het volgende:

“IoTex is een omgevingsgerichte blockchain. We combineren hun expertise op het gebied van blockchaintechnologie, IoT en hardwareapparatuur met onze laag 2 milieuvriendelijke blockchain-agnostische technologie. Het geïntegreerde raamwerk zal worden gebouwd voor onze gemeenschap, ontwikkelaars en alle geïnteresseerde bedrijven met volledig betrouwbare IoT-oplossingen om een ​​sterker ontwikkelingsraamwerk te bouwen.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN