Bitcoin

Bitcoin Miner Griid is van plan om openbaar te gaan in $3,3 miljard fusie

Bitcoin Miner Griid Infrastructure LLC heeft vandaag aangekondigd dat het een definitieve fusieovereenkomst heeft bereikt met Adit EdTech Acquisition Corp. genoteerd aan de New York Stock Exchange (NYSE). Adit EdTech verwerft Griid Holdco LLC, een nieuwgevormde holdingmaatschappij en moedermaatschappij van Griid, in een deal die het gecombineerde bedrijf waardeert op ongeveer $3,3 miljard.

Nadat de deal is afgerond, zal het bedrijf naar verwachting opereren als Griid Infrastructure Inc. het zal worden verhandeld op de New York Stock Exchange onder het tickersymbool GRDI. Adit EdTech zal naar verwachting ongeveer $246 miljoen in contanten ontvangen van het overnemende bedrijf wanneer de deal is voltooid; Griid zei dat het bestaande managementteam het bedrijf zal blijven managen. Tevens gaf de oprichter en CEO van Griid, Trey Kelly, het volgende aan:

“We bouwen een Amerikaans infrastructuurbedrijf met de grootste pijplijn van toegewijde, koolstofvrije stroom onder openbare bitcoin-mining tegen de laagste kosten van geschaalde productie.”

Griid, gevestigd in Cincinnati, is een verticaal geïntegreerd Bitcoin-miningbedrijf dat een breed scala aan energie-infrastructuur en Bitcoin-miningbedrijven in de Verenigde Staten exploiteert.

Samenvoegen met bedrijven met blanco cheques is een populaire strategie geworden voor Bitcoin-miners die naar de beurs willen, en Griid is het nieuwste bedrijf dat zich bij de trend aansluit. Op 19 november deelde Bitdeer Technologies een soortgelijk plan. Het spin-offbedrijf van de grote mining chipmaker Bitmain zei dat het heeft ingestemd met een fusie met Blue Safari Group Acquisition Corp. In een deal ter waarde van 4 miljard Amerikaanse dollar.

Als gevolg van de aankondiging zei David Shrier, CEO van Adit EdTech, het volgende:

“Griid’s combinatie van een grote pijplijn van goedkope, koolstofvrije stroom, onderscheidende toegang tot ASIC’s van de volgende generatie en marktleidende uitvoering positioneert hen om aantrekkelijke winstgevendheid en groei te genereren.”

Volgens de verklaring is de voorgestelde deal unaniem goedgekeurd door de raden van bestuur van de twee bedrijven en zal naar verwachting worden afgerond in het eerste kwartaal van 2022, met specifieke voorwaarden, waaronder goedkeuring door de regelgevende instanties en de goedkeuring van de aandeelhouders van Adit EdTech. Wells Fargo Securities LLC adviseert Adit EdTech op het gebied van kapitaalmarkten en fusies en overnames (M&A) adviesdiensten.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN