South Park voorspelt een toekomst met alleen Bitcoin

Bitcoin (BTC) heeft na meer dan een decennium zijn debut in South Park gemaakt, en we kunnen wel stellen dat de gevoelens verdeeld zijn over de aflevering. Het voorspelt een toekomst voor Bitcoin en cryptocurrencies, maar noemt de activaklasse een Ponzi-scheme op zijn typische satirische manier.

In een aflevering in het 24e seizoen van de show zijn Bitcoin en geselecteerde crypto’s de enige acceptabele manier om in de toekomst transacties uit te voeren. De aflevering met de titel “Post COVID” speelt zich 40 jaar in de toekomst af, terwijl de wereld de laatste stadia van de pandemie bereikt en mensen goederen betalen met Bitcoin via QR-codes.

In de aflevering betreedt hoofdrolspeler Stan Marsh een motel genaamd Super 12 Motel Plus op zoek naar accommodatie. In de voorgestelde wereld kan er echter alleen met BTC betaald worden voor een motelkamer. De receptioniste van het motel zei het volgende tegen Stan:

“Het is de toekomst – we hebben allemaal besloten dat gecentraliseerd bankieren wordt gemanipuleerd, dus we vertrouwen meer op ‘fly-by-night Ponzi-schemes’.”

De verwijzing naar Bitcoin als een Ponzi-scheme heeft echter woede bij sommige Bitcoin-maximalisten opgewekt. Anderen zien op zijn beurt weer de humor er van in, aangezien dit in lijn is met het satirische karakter van South Park, en halen het positieve eruit dat de koningsmunt in de toekomst op grote schaal zal worden gebruikt.

Dit is echter niet de eerste keer dat Bitcoin benoemd is in grote TV-shows. Zo werd de koningsmunt vóór South Park al benoemd in shows zoals; Mr. Robot, Almost Human, House of Cards en The Big Bang Theory. De eerste vermelding van Bitcoin op televisie was echter in een aflevering van The Good Wife in 2012 en Krusty the Clown van The Simpsons noemde de cryptocurrency het jaar daarop.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!