RBI cryptocurrency

India wil Bitcoin niet gaan adopteren als wettig betaalmiddel

Het crypto-wetsvoorstel is één van de 26 wetsvoorstellen op de Indiase wetgevende agenda. Toch bevestigde de minister van Financiën dat het voorstel om van Bitcoin (BTC) een wettig betaalmiddel te maken er geen deel van uitmaakt, wat een einde maakt aan de speculatie in de crypto-gemeenschap.

De Indiase minister van Financiën, Nirmala Sitharaman, zei maandag in een antwoord aan de Lok Sabha, het parlement van het land, dat de regering absoluut niet probeert Bitcoin als een valuta in het land te beschouwen. Ze zei echter niets over het verbieden van crypto en het opschorten van handelsactiviteiten.

Sommige rapporten beweren echter dat de Indiase regering een wetsvoorstel kan voorstellen om Bitcoin als een actief te behandelen en het tegelijkertijd als wettig betaalmiddel te verbieden. De minister liet ook weten dat de regering van India geen “gegevens verzamelt over Bitcoin-transacties”.

De cryptocurrency en de regulering van de officiële digitale valutawet 2021 proberen alle particuliere digitale activa in het land illegaal te maken. Desondanks probeert het wetsvoorstel specifieke cryptocurrencies vrij te stellen om de onderliggende technologie van cryptocurrencies te promoten. Het doel is om “een faciliterend kader te creëren voor de creatie van de officiële digitale valuta die wordt uitgegeven door de Reserve Bank of India”.

Goed nieuws voor het land

De Indiase cryptomarkt stortte onlangs fenomenaal in, nadat de speculaties over een crypto-verbod in India zich als een lopend vuurtje verspreidde, wat er verder toe leidde dat de prijzen van Bitcoin en meerdere andere toonaangevende altcoins met meer dan 20% crashten op beurzen zoals WazirX. Nu heeft Sitharaman deze twijfels opgehelderd en indirect de kant van de cryptogemeenschap heeft gekozen, wat ervoor kan zorgen dat crypto-handelaren weer vertrouwen krijgen, wat op zijn beurt weer de Bitcoin koers omhoog zal duwen.

Sitharaman heeft tevens een geschiedenis van indirect pushen ten gunste van de gedecentraliseerde industrie, ondanks de afkeuring van het land door de regelgevende instanties. Tegen het einde van het derde kwartaal waarschuwde Sitharaman de regering voor haar extra voorzichtige karakter ten aanzien van crypto, en beweerde dat het een riskante keuze zou kunnen zijn die “een futuristisch iets” zou kunnen beteugelen. Ze zei het volgende:

“Dit is niet een tijdperk waarin je kunt zeggen dat het me niets kan schelen wat er gebeurt, of dat we niets willen doen. Zijn we echter tegelijkertijd al klaar om de weg van El Salvador in te slaan? We moeten er zeker van zijn dat een futuristisch ding niet kan wordt uitgesloten.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN