Bitcoin

Hier is het slechtste scenario voor de Bitcoin koers, aldus analist

Op de voet gevolgd crypto-analist Benjamin Cowen schetste in een recente strategiesessie wat volgens hem het slechtst mogelijke scenario voor Bitcoin (BTC) is, aangezien de Bitcoin koers worstelt om het niveau van $60.000 terug te winnen.

In de nieuwe video keek Cowen naar wat hij de ‘bull market support band’ noemt, een combinatie van het 20-weeks Simple Moving Average (SMA) en het 21-weeks exponentiële voortschrijdend gemiddelde (EMA). De analist gaf aan dat, als BTC eenmaal met succes de ondersteuningsband voor de bullmarkt opnieuw heeft getest, het historisch gezien nooit meer onder die prijs gaat. Sinds BTC voor het laatst steun vond bij de band toen het in oktober terugkaatste van $40.000, zei Cowen dat hij Bitcoin daar nooit meer naar beneden ziet gaan. Hij gaf het volgende aan:

“Elke keer dat we het als ondersteuning houden, hebben we de neiging om er niet onder te gaan, althans niet op het wekelijkse tijdsbestek. Dus dat doet me geloven dat er een goede kans is dat Bitcoin niet onder de $40.000 zal komen, want als dat zo is, dan zou ik beweren dat er op een gegeven moment iets anders is dan normaal, en dat ziet er dan niet zo geweldig uit.”

Cowen merkte ook op dat de laatste grote correctie van Bitcoin, die het van $52.000 naar ongeveer $40.000 bracht, een daling van 25% was. Als Bitcoin dezelfde 25% correctie zou herhalen, zou de koningscrypto uitkomen op ongeveer $51.500, wat precies op de ondersteuningsband voor de bullmarkt ligt. Hij zei:

“Voorlopig hebben we de steunband voor de bullmarkt die ons hopelijk zal helpen de lijn vast te houden. Dat is waar de bulls graag naar buiten komen en de lijn vasthouden. Zelfs als we eronder gaan, zijn er in het verleden gevallen geweest waarin we er de volgende week weer helemaal bovenuit kwamen. Als je mijn mening over de markt wilt, ik denk dat er veel redenen zijn waarom mensen bearish zijn, er zijn veel redenen waarom mensen bullish zijn, maar als je alles in overweging neemt, denk ik dat de markt macro bullish neigt en niet macro bearish.”

Wat denken jullie wat de Bitcoin koers de komende tijd gaat doen? Zijn jullie bullish of bearish? Laat het ons weten op onze socials!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN