Bitcoin valuta

BREAKING: Twitter-CEO Jack Dorsey treedt af

De bekende Bitcoin-supporter en CEO van Twitter, Jack Dorsey, zal terugtreden uit zijn uitvoerende rol, aldus een tweet die vandaag gedeeld werd. Het is onduidelijk of Dorsey van plan is om zich meer te concentreren op de operaties van Square en het initiatief van het platform om een ​​gedecentraliseerde Bitcoin (BTC) -beurs te ontwikkelen. Hij tweette echter het volgende:

“Na bijna 16 jaar een rol te hebben gespeeld bij ons bedrijf… van mede-oprichter tot CEO tot voorzitter tot voorzitter van Executive tot interim-CEO tot CEO… heb ik besloten dat het eindelijk tijd is voor mij om te vertrekken… Ik wil dat jullie allemaal weten dat dit was mijn beslissing en dat ik dit besluit genomen heb.”

Uit de e-mail bleek dat de CTO van Twitter, Parag Agrawal, vanaf vandaag als CEO zou optreden. Bret Taylor zal ondertussen de rol van bestuursvoorzitter op zich nemen. Dorsey zei dat hij tijdelijk in het bestuur zou blijven om het paar te helpen bij de overgang, maar daarna het bedrijf helemaal zou verlaten. Dorsey legde zijn beslissing uit door te stellen dat hij gelooft dat het belangrijk is voor bedrijven om te evolueren zonder hun oprichtende team, aangezien oprichters kunnen optreden als “een single point of failure”.

Dit is niet de eerste keer dat Dorsey de functie van CEO van Twitter verlaat. Zo was Dorsey eerder ook al CEO van de social media-gigant in de periode 2006 tot 2008. Hij werd echter een aantal jaar later wederom CEO in de periode 2015 tot heden, na het vertrek van Dick Costolo.

Tevens kreeg Dorsey vorig jaar te maken met een afzetting toen Elliott Management, een van de Twitter-aandeelhouders, hem had willen vervangen. Paul Singer, oprichter en miljardair-investeerder van Elliott Management, vroeg zich hardop af of Dorsey beide beursgenoteerde bedrijven moest leiden, en riep hem op om af te treden als CEO. Twitter sloot echter een deal met Elliot Management, waardoor Dorsey zijn plek mocht behouden.

Het is momenteel nog wie Dorsey zou moeten gaan opvolgen. Het is ook niet bekend waarom Dorsey, 45, echt een stap terug wil doen. Maar als hij aftreedt, zal de volgende CEO moeten voldoen aan de agressieve interne doelen van Twitter. Het bedrijf zei namelijk eerder dit jaar dat het tegen het einde van 2023 315 miljoen dagelijks actieve gebruikers wil hebben en in dat jaar zijn jaaromzet ten minste wil verdubbelen.

Naast Twitter staat Dorsey bekend om zijn sterke geloof in Bitcoin, dat hij zich voorstelt als de ‘eigen valuta van internet’. Zijn andere bedrijf, Square, heeft geïnvesteerd in het activum en ondersteunt Bitcoin-betalingen via de Cash-app. Twitter nam ook verschillende grote stappen om de technologie onder leiding van Dorsey te ondersteunen, van het toevoegen van Bitcoin-fooien op het Lightning Network tot het minten van zijn eigen NFT’s. Eerder deze maand werd bekend dat Twitter Tess Rinearson, een voormalige Cosmos-bijdrager, had ingehuurd om te beginnen met het integreren van Web3-applicaties.

Na zijn vertrek suggeren sommigen dat hij zich gaat concentreren op de onlangs aangekondigde gedecentraliseerde Bitcoin-beurs, tbDEX. In de gepubliceerde whitepaper van het project werden plannen beschreven om een ​​berichtenprotocol te creëren dat is ontworpen om vertrouwensrelaties te vergemakkelijken, zonder afhankelijk te zijn van een federatie om de toegang te controleren. Echter hoewel Dorsey zijn platform – 5,9 miljoen volgers – soms heeft gebruikt om aankondigingen te doen voor de beurs, zijn er op het moment van publicatie geen berichten dat hij van plan is meer bij het project betrokken te raken.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN