Stuk land in Axie Infinity verkocht voor bijna $2,5 miljoen

Een “extreem zeldzaam” stuk virtueel land in de bekende cryptocurrency-game Axie Infinity (AXS) werd gisteren verkocht voor een recordbedrag van 550 ETH, of meer dan $2,48 miljoen tegen de huidige prijzen. De zogenoemde “Genesis”-plot is een van de zeldzaamste in het spel, met slechts 220 stuks.

Digitaal land op Axie Infinity

Axie Infinity is een spel om te verdienen waarin spelers kleine Pokémon-achtige wezens, Axies genaamd, verzamelen en fokken, en ze met elkaar laten strijden om de Smooth Love Potion (SLP) cryptocurrency te verdienen. In-game-items, inclusief percelen en de Axies zelf, worden vertegenwoordigd door NFT’s of non-fungible tokens.

De game heeft het afgelopen jaar bekendheid gekregen en werd de meest verhandelde NFT-collectie ooit in het derde kwartaal van 2021, met een handelsvolume van meer dan $2,5 miljard. De populariteit is deels te danken aan het spel om te verdienen, waardoor gamers in landen als de Filippijnen hun brood verdienden door het spel te spelen.

Tijdens een recente conferentie merkte Axie Infinity mede-oprichter Aleksander Leonard Larsen op dat de game nu ongeveer twee miljoen dagelijkse actieve spelers heeft, van wie ongeveer de helft nog nooit een crypto-applicatie heeft gebruikt.

Metaverse heeft een enorm potentieel

Metaverse is een geheel nieuwe sub-markt binnen in de cryptocurrency-markt dat de weg vrijmaakt voor weer een nieuwe opwindende investeringskansen. Grayscale Investments, ‘s werelds grootste vermogensbeheerder op het gebied van digitale activa, is van mening dat de sector de komende jaren op meer dan $1 biljoen zal worden gewaardeerd.

Volgens het laatste onderzoeksrapport van het bedrijf, getiteld “The Metaverse, Web 3.0 Virtual Cloud Economies”, heeft het in het huidige tempo het potentieel om te concurreren met Web 2.0-organisaties die tegenwoordig ongeveer $15 biljoen waard zijn.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!