Altcoin analyse

MyPileus: Deze altcoin moet je in de gaten houden!

Zoals jullie allemaal vast al gezien hebben in jullie portfolio, is het een mindere week geweest voor Bitcoin (BTC). Altcoins daarentegen toonden relatieve sterkte. Vandaag zullen we ons gaan concentreren op Bluzelle (BLZ) vs Bitcoin op 3-dagelijkse-timeframe.

Zoals gebruikelijk, zullen wij onze lagen techniek toepassen om deze munt te analyseren. Hierbij maken we gebruik van de MyPileus tekentools op TradingView, waarin Orderblocks / Momentum meter / SUDs / Trading ranges / VPVR / Paterns de basis steeds vormen voor onze analyse. Een analyse stelt ons in staat om een gameplan op te maken waarmee dan pas een trade kunnen in plannen. Het creëren van een gameplan gebeurt dus in essentie door het zoeken van confluence, wat ons op zijn beurt een hogere kans van slagen geeft.

LET OP! Dit is géén financieel advies!

Momentum meter

Bron: TradingView

Deze indicator laat ons momenteel op het moment van schrijven een trending fase zien, die lichtjes momenteel wat afzwak door de prijsactie maar niks te zorgwekkend. Willen we hier op zoek gaan naar confirmatie van trend continuation, dan markeren we onze momentum meter band, zowel van onder als van boven.

Closes onder of boven de lijnen zijn dus goeie triggers maar ook logische punten van entry. Closes onder 643 vandaag speelt de beren (pullback eerder) vooral in de kaarten. Close er boven is een (voorlopige) vrijstelling en dus een kans voor de bulls op continuatie. gezien we aan het trenden zijn willen we veiliger in die trend stappen, daar kijken we momenteel naar een entry aan de onderkant van de momentum meter band, 477 sats(ish).

Orderblocks

Bron: TradingView

De OBS geven ons aan dat we nu momenteel van een bullish orderblock vandaan komen, mooie confluence trouwens bij onze momentum meter band. Momenteel pointing op downtrending. 849 sats als level to break voor verder uptrending, dus een close op en rond die zone is al meteen een logisch take profit puntje. De eerst volgende bull orderblock zit in de regio 550 a 468 sats, dus momenteel nog wel wat kansen om daar wat longs te vullen.

SUD’s

Bron: TradingView

Deze geven ons momenteel aan dat er een nieuwe steun geprint werd op en rond 468 sats. Dit is dus nog steeds het meest greediest point om in te stappen en valt ook in de zone/confluence van de momentum meter/obs lagen.

Trading ranges

Bron: TradingView

Deze is hier voor mezelf zeer duidelijk. We zitten volgens de trading ranges techniek tegen weerstand aan. De logica volgen is dan ook als volgt; de ranges geven ons de visuele ondersteuning, of we verder opbreken naar boven of niet, d.m.v. body closes boven of onder een niveau. In dit geval dus 643. Hier kun je zelf op teren wanneer we vandaag boven dit niveau closen en door op dit niveau weer te kopen (wat weerstand gebroken is een hoge kans op steun en visa versa natuurlijk).

Paterns

Bron: TradingView

We kijken van links naar rechts, en dan is duidelijk te zien dat we in een symmetrical wedge figuur bewegen. De huidige candles bewegen nu vooral rustig in een compressie formatie. Dus het is duidelijk dat de trending nog moet gebeuren hier, het echte werk moet nog gebeuren. Deze kan naar beide kanten uitbreken, zoals alle andere patronen trouwens. We gebruiken ze enkel en alleen als meet-instrument. Het target zit daar op en rond 1500 sats (witte box op de gameplan).

VPVR

Bron: TradingView

Zelfde stappen zoals anders. Volumezones markeren (zie witte pijl rechts) hier zijn we nu letterlijk aan een belangrijk punt gekomen waar er al in het verleden veel verhandeld is geweest, mits we deze kunnen behouden, dan zal dit in onze ogen een extra boost geven aan de prijsactie naar boven.

Gameplan

Bron: TradingView

We hebben er voor gekozen deze keer een swingtrade gameplan te visualiseren, tevens hebben we deze keer tussen targets geplaatst. Vind je het teken lagen systeem ook handig en gestructureerd? Of heb je vragen voor ons of wil je meer weten over de tekentools? Bezoek dan deze link om de educatie video’s te bekijken.

Ons gameplan is suggestief en géén financieel advies. Dus doe altijd je eigen onderzoek!

Entry: 481
Stop-loss: 361
Targets: 993 – 1130 – 1227 – 1599 – 2424 – 3275 – 3890 – 4554 – 7808 – 11069

Heb je vragen voor ons of verzoeken? Contacteer ons dan via ons Telegram kanaal. Tot de volgende keer en trade safe!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN