Ethereum

CryptoCoinTalk: Het is make-or-break voor Ethereum

Allereerst willen we CryptoCoinTalk bedanken voor deze Ethereum (ETH) analyse. Vergeet hen niet op Telegram te volgen door hier te klikken!

De Ethereum koers nadert op zowel de USDT als de BTC pair een kritiek punt in de markt. Mocht de prijs vanaf de huidige prijsregionen blijven doordrukken kan het weleens zeer fraai gaan worden voor Ethereum en de altcoinmarkt in zijn geheel, aangezien de altcoins over het algemeen zeer goed presteren als Ethereum goed presteert. We gaan hier vandaag dieper op in. Lees snel verder!

LET OP: dit is géén financieel advies!

Gemakkelijk en snel Ethereum kopen? Dat kan direct hieronder en betaal over de eerste €1.000 geen handelskosten!

Daggrafiek ETH/BTC

Op de Bitcoin pair van de Ethereum koers is er maar één tijdsframe echt belangrijk en dat is de daggrafiek. Daarop zien we een gigantische compressie waarin we al ruim een half jaar aan het consolideren zijn. We naderen nu de bovenkant van dat compressiepatroon én naderen dagelijkse supply rond de 0.0787-0.0767. Mochten we hier gaan afwijzen zouden we potentieel zelfs weer de onderkant van het patroon op gaan zoeken. Echter acht ik die kans op dit moment niet zo realistisch. Bij een dagelijkse candleclose boven de 0.0787 kunnen we spreken van een breakout. En dat zou zeer bullish zijn voor Ethereum.

Bron: TradingView

Weekgrafiek ETH/USDT

De weekgrafiek van de Ethereum koers kunnen we kort, maar krachtig over zijn. Dat ziet er namelijk gewoon zeer bullish uit. We hebben de vorige high teruggetest en lijken nu een prachtige wekelijkse candleclose neer te zetten. Uiteraard moeten we nog 3 dagen geduld hebben, maar vooralsnog ziet het er erg goed uit. Zo lang het wekelijkse level op de $3.923 wordt vastgehouden is er weinig reden om bearish te zijn.

Bron: TradingView

Daggrafiek ETH/USDT

Op de daggrafiek is er één belangrijke zone om in de gaten te houden en dat is de dagelijkse supply rond de $4.717-$4.614. Dat is de enige serieuze barrière op de daggrafiek die een nieuwe all time high in de weg staat. Mochten we daar een afwijzing gaan laten zien kunnen we wellicht wat gaan consolideren of corrigeren.

Bron: TradingView

4-uur-grafiek ETH/USDT

Op de 4-uur-grafiek kunnen we nog een belangrijke zone van resistance markeren en dat is de 4-uur-zone rond de $4.543-$4.625. Mochten we een afwijzing gaan zien kunnen we een pullback verwachten richting de vorige range high op $4.348, in combinatie met de 4-uur-support zone op de $4.324-$4.263. Dat is dan ook gelijk een interessant punt om te kijken naar een eventuele long positie.

Bron: TradingView

Conclusie

Kortom, de Ethereum koers ziet er echt fantastisch uit, maar nu we tegen high timeframe resistance aan zitten is dit niet het moment om nieuwe posities in te nemen. Wees geduldig en wacht op je kansen en koop dus ook geen groene candles.

De CryptoCoinTalk Telegramgroep houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wat kun je van ons verwachten? Dagelijkse (video) marktanalyses, calls, setups en (video) educatiecontent. Vind je dit interessant? Volg ons dan op Telegram door hier te klikken! Of klik op het plaatje hieronder!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN