Bitcoin nieuws

Bitcoin koers presenteert ook een Black Friday-deal

Terwijl gisteren de Bitcoin koers nog trachtte de psychologische grens van $60.0000 te doorbreken, kregen de bears toch de controle terug en duwde de koers weer flink naar beneden. Ze hebben het zelfs voor elkaar gekregen om het sterke ondersteuningsniveau op $55.700 te verbreken. Op het moment van schrijven doen de bulls hun best om boven $54.000 te blijven, maar de bears lijken klaar te zijn om de prijs onder $53.000 te slepen. Is er echter reden voor paniek nu de verkoopdruk toeneemt?

Niet alleen Bitcoin, maar de meeste crypto’s zijn ook allemaal ingestort nadat ze van hun respectieve weerstandsniveaus werden afgewezen. Sommigen linken de nieuwe crash echter met de nieuwe updates omtrent de COVID-19-pandemie. Anderen geven aan dat de munt gedaald is omdat er $3 miljard aan opties vandaag afliepen.

Als we naar de statistieken kijken, lijkt het er echter op dat de handelaren gewoon wachten op een nieuwe kans om in te stappen op lagere niveaus. En daarom zien we ook de reserves op de beurzen naar nieuwe dieptepunten dalen.

Terwijl de reguliere media de val van Bitcoin benadrukken, zijn bekende grote spelers in de markt dan ook verre van bezorgd – de huidige prijzen bieden volgens hen aantoonbaar een gouden kans. Zo wees analist Scott Melker op de ongebruikelijke correlatie tussen de Amerikaanse dollar en Bitcoin. Hij wees op het feit dat Bitcoin de neiging om een ​​inverse correlatie met de USD te vertonen. Dit lijkt echter nu niet het geval te zijn, wat vreemd is. Hij tweette het volgende:

“Dollar omlaag, goud omhoog, Bitcoin omlaag, aandelen omlaag.

Veel succes met het oplossen van die correlatie vandaag.”

Ondertussen dienen historische gegevens als een tijdige herinnering dat Black Friday-deals een algemeen thema zijn voor Bitcoin. Zo daalde de munt eind november 2020 tot ongeveer $16.400 – om vervolgens voor het eerst in drie jaar $20.000 aan te raken en te overschrijden.

Als we echter op dit moment naar de koningsmunt kijken, is duidelijk te zien dat de bulls vrij zwak lijken omdat ze niet in staat zijn om een ​​fatsoenlijk gevecht met de bears aan te gaan. De neerwaartse trend zal naar verwachting aanhouden totdat de volgende ondersteuningsniveaus rond $53.965 worden getest. De koningsmunt moet dit niveau omdraaien en een positie boven $55.000 terugwinnen om uiteindelijk boven de $50.000 te blijven.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN