Citigroup zoekt 100 werknemers voor nieuwe crypto-divisie

Citigroup, de op één na grootste bank van Amerika, is van plan om op grote schaal de crypto-ruimte te betreden, aangezien duidelijk geworden is dat het op zoek is naar honderd werknemers voor een nieuwe divisie die zich op de ontluikende markt van digitale activa zal richten, aldus Financial News.

Het rapport benoemt dat de blockchain-veteraan en huidige Citigroup-manager Puneet Singhvi de divisie zal leiden, die zich primair zal richten op het bedienen van institutionele klanten. Financial News beweert een interne memo te hebben gezien, waarin de rol van de nieuwe eenheid nader wordt toegelicht. Het gaf het volgende aan:

“[Het zal] een duidelijke strategie schetsen over waar en hoe ICG [International Clients Group] kansen op digitale activa moet nastreven, waaronder nieuwe producten, nieuwe klanten en nieuwe investeringen.”

Emily Turner, hoofd bedrijfsontwikkeling van Citigroup, wordt ook geciteerd uit het interne document. Ze zou het volgende gezegd hebben:

“Wij geloven in het potentieel van blockchain en digitale activa, inclusief de voordelen van efficiëntie, onmiddellijke verwerking, fractionering, programmeerbaarheid en transparantie.

Puneet en team zullen zich richten op het aangaan van contacten met belangrijke interne en externe belanghebbenden, waaronder klanten, startups en regelgevers.”

Het nieuws komt op de hielen van de CEO van Citigroup, Jane Fraser, die vorige maand zei dat ze een plaats ziet voor crypto’s binnen het traditionele financiële systeem en dat het bedrijf zou proberen digitale activadiensten met “passende voorzichtigheid” op te nemen. Ze gaf het volgende aan:

“Het is duidelijk dat digitale activa deel gaan uitmaken van de financiële diensten en financiële markten, de toekomst ervan. We zien klanten al heel actief in de ruimte.

Realtime betalingen, beide in de zin dat ze wrijvingsloos zijn, zullen globaler worden, ze zullen alomtegenwoordig worden. Op korte termijn zullen realtime betalingen plaatsvinden en digitale valuta kunnen daar deel van uitmaken.

We zien voordelen van de digitale activaruimte: onmiddellijke verwerking, fractionering, programmeerbaarheid en transparantie.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!