JPMorgan Bitcoin

Betalingsgigant Stripe denkt na om opnieuw crypto-betalingen aan te bieden

De mede-oprichter van het bedrijf, John Collison, liet dinsdag weten dat de Amerikaanse fintech-gigant Stripe overweegt versleutelde betalingen weer mogelijk te maken. Dit zou betekenen dat het bedrijf met een marktkapitalisatie van $95 miljard na drie jaar van afwezigheid opnieuw de crypto-ruimte zou gaan betreden.

Stripe keert terug naar cryptocurrency na drie jaar opening

Stripe werd in 2014 het eerste grote online betalingsbedrijf dat Bitcoin (BTC) accepteerde en haalde de krantenkoppen. Vier jaar later besloot het meest waardevolle Amerikaanse startup-bedrijf om encryptiediensten uit te faseren op grond van trage transactietijden en hoge transactiekosten.

Snel vooruit naar 2021, Stripe sluit de mogelijkheid van toekomstige encryptie-integratie niet uit. In een paneldiscussie georganiseerd door CNBC op het Abu Dhabi Fintech Festival, verklaarde Collison dat Stripe nog niet klaar is om cryptocurrency opnieuw in te schakelen, maar sluit de mogelijkheid van het gebruik van cryptocurrency-betalingen door het bedrijf niet uit.

De mede-oprichter wees er vervolgens op dat encryptie “veel verschillende dingen heeft voor veel verschillende mensen”, wat aantoont dat sommige mensen het gebruiken als waardeopslag of gekke speculatieve transacties, terwijl anderen het gebruiken voor betaling. In het bijzonder gelooft Collison dat speculatieve investeringen niets te maken hebben met het werk van Stripe.

Desondanks is hij nog steeds van mening dat de huidige encryptie-industrie significante ontwikkelingen heeft doorgemaakt in vergelijking met de toestand van de industrie vele jaren geleden. Ontwikkelaars doen hun best om cryptocurrency schaalbaarder en efficiënter te maken in dagelijkse transacties. Hij noemde de “Ethereum-killer” Solana en Bitcoin’s Lightning Network als enkele van de innovaties die het potentieel hebben om het doel van schaalbare, goedkope cryptocurrency-transacties te bereiken.

Doe een beroep op de massa

Een cryptobedrijf van $95 miljard is goed nieuws voor investeerders in het opkomende ecosysteem. De verbetering van Stripe dit jaar kan te maken hebben met de scherpe stijging van de Bitcoin koers, die het niveau van $69.000 bereikte en de harten veroverde van wereldwijde investeerders. De bredere bedrijfsstrategie van het bedrijf met betrekking tot digitale activa is momenteel echter onduidelijk.

Met andere woorden, sinds Stripe in 2018 vertrok, is de markt voor cryptobetalingen opgewarmd. Als het versleutelde betalingen terugbrengt, zal het zich aansluiten bij andere fintech-bedrijven zoals Jack Dorsey’s Square en PayPal, die profiteren van de groeiende vraag naar cryptocurrency-diensten.

De overstap van traditionele financiers naar cryptocurrency kan ook het gevolg zijn van de COVID-19-pandemie, ongekende financiële druk van centrale banken en de ineenstorting van het overheidsvertrouwen. Kortom, het is allemaal nog speculatief en niet zeker dat Stripe crypto weet gaat aanbieden als betaalmiddel, echter wanneer dit wel het geval zal zijn, is dit zeer positief voor de cryptomarkt. Dit zal dan waarschijnlijk ook een positieve reactie hebben op de markt. 

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN