India banken crypto

India toch van plan de cryptocurrency-markt te beperken

Wetgever uit India hebben een nieuw wetsvoorstel ingediend die alle particuliere cryptocurrencies zal verbieden, met enkele uitzonderingen. Nischal Shetty, de oprichter en CEO van een van de grootste Indiase cryptocurrency-beurzen WazirX, heeft gesproken over de angsten die voortkomen uit deze aankondiging en gaf aan dat de Indiase cryptomarkt al bloeit en moeilijk te elimineren zal zijn. Hij zei het volgende:

“Dit is niet het einde, maar het begin van crypto-regelgeving in India. De industrie heeft de kans gehad om te presenteren. Wetgevers begrijpen de groeiende markt.”

Er is een enorme paniek geweest omdat de aanstaande wet naar verluidt alle particulier uitgegeven cryptocurrencies zal verbieden “met enkele uitzonderingen” van blockchain-technologie. Het luidt als volgt:

“Het wetsvoorstel probeert ook alle particuliere cryptocurrencies in India te verbieden, maar het staat bepaalde uitzonderingen toe om de onderliggende technologie van cryptocurrency en het gebruik ervan te promoten.”

Shetty riep mensen op om niet in paniek te raken. Verschillende andere belanghebbenden in de sector in het land hebben het nieuwe wetsvoorstel al bestempeld als iets dat een verstoring in de industrie zou kunnen veroorzaken.

Volgens de CEO bezitten meer dan 15 miljoen mensen crypto in het land. De industrie groeit in een sneller tempo sinds de demonetisering van 2016 door de overheid. Shetty zei dat in plaats van crypto te verbieden, er betere manieren zijn om het gebruik ervan in misdaad te verminderen en tegelijkertijd innovatie te bevorderen.

De details van het nieuwe wetsvoorstel zijn echter schaars, maar het wordt als cruciaal beschouwd om de basis te leggen om het gebruik van particuliere cryptocurrencies te beperken en om het gebruik van een door de nationale centrale bank uitgegeven digitale valuta (CBDC) te bevorderen, die tegen het einde van dit jaar zal worden ingevoerd volgens een aankondiging van de centrale bank in juni.

De aankondiging heeft geleid tot verdere verwarring omdat een parlementair panel afgelopen weekend bijeenkwam om crypto-aangelegenheden te bespreken en het met experts uit de industrie en belanghebbenden eens was dat het volledig verbieden van crypto geen optie was, maar dat regulering de weg vooruit was.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN