Ripple SEC

Ripple rechtszaak zal volgend jaar eindigen, aldus CEO

Zoals velen van jullie wel weten, is het bekende blockchain-bedrijf Ripple Labs al tijden verwikkeld in een langdurige juridische strijd met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Nu is het echter zo dat de CEO van het bedrijf, Brad Garlinghouse, aangegeven heeft dat het proces zijn einde nadert.

Vorig jaar beschuldigde de SEC Ripple van beschuldigingen van het verkopen van niet-geautoriseerde effecten in de vorm van XRP-tokens sinds 2013. Ripple maakte bezwaar tegen de claims en zei dat XRP niet als een effect moet worden beschouwd.

De SEC beweerde dat Ripple zich ervan bewust had kunnen zijn dat XRP een effect zou kunnen zijn voordat hij verder ging met zijn token-verkoop, en diende een motie in om toegang te krijgen tot het juridisch advies van de gedaagde. De rechtbank wees de vordering af, daarbij verwijzend naar het verschoningsrecht van de advocaat.

De zaak nam vervolgens verschillende wendingen, waarbij beide partijen moties tegen elkaar indienden om elkaars plan te dwarsbomen. De zaak begon echter steeds meer in het voordeel van Ripple te draaien. In de loop van het jaar deelden leidinggevenden van Ripple dan ook inzichten over de zaak en de impact ervan op het bedrijfsleven. Garlinghouse verklaarde dat de uitbreiding van Ripple naar de regio Azië-Pacific niet werd beschadigd door de SEC-rechtszaak.

Nu heeft Garlinghouse echter onlangs in een gesprek met CNBC de nog meer uit de doeken gedaan. Hij besprak de vooruitgang die in de zaak is geboekt “ondanks een langzaam verlopend gerechtelijk proces” en voorspelde zelfs dat de Ripple-zaak waarschijnlijk in 2022 zou eindigen.

“Het is duidelijk dat we goede vragen van de rechter zien”, zei Garlinghouse, eraan toevoegend dat “de rechter beseft dat dit niet alleen om Ripple gaat, maar dat dit bredere implicaties zal hebben.”

Hierdoor heeft Garlinghouse dan ook goede hoop dat de rechtszaak volgend jaar beklonken zal worden en het bedrijf dit hoofdstuk achter zich kan laten. Hij liet echter niet weten of het in schikking of in een uitspraak zal eindigen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN