Elrond

Elrond (EGLD) stijgt met 60% in één week tijd en bereikt nieuwe all-time-high

Het populaire blockchain-netwerk Elrond (EGLD) heeft de laatste tijd erg veel aan populariteit gewonnen, mede door de meest recente ontwikkeling van het project, namelijk de lancering van een liquiditeitsstimuleringsprogramma van $1,29 miljard dat Elrond vrijdag introduceerde. Dit heeft ervoor gezorgd dat de prijs van zijn oorspronkelijke EGLD-token door het dak steeg. Het steeg met bijna 60% in drie dagen.

In de aanloop naar 19 november bedroeg de prijs van EGLD ongeveer $300. Afgelopen vrijdag veranderde dit echter drastisch en het bracht de koers naar een nieuw record van ongeveer $492.

Het stimuleringsprogramma is bedoeld om de aanstaande lancering van de native gedecentraliseerde beurs – Maiar – te “superchargen”. De DEX zal zijn utility- en governance-token MEX gebruiken om de financiering over te dragen. $282 miljoen van het totale bedrag zal in de eerste maand worden verdeeld onder de gebruikers van het handelsplatform die liquiditeit verschaffen in EGLD, MEX en USDC.

Elrond heeft het eigendom al verdeeld over meer dan 60.000 accounts in de vorm van opeisbare MEX-tokens. Beniamin Mincu – oprichter en CEO van het blockchain-netwerk – zei het volgende:

“Door het eigendom van Maiar DEX te verdelen onder de volgende miljard gebruikers, leggen we de basis voor een werkelijk wereldwijd financieel systeem dat voor iedereen en overal toegankelijk is.”

Na de eerste maand van distributie is het project van plan om vervolgprogramma’s voort te zetten “gericht op de gebruikers van de grootste DeFi-platforms in het ecosysteem.” Die klanten kunnen “MEX-tokens claimen in verhouding tot hun activiteit met producten zoals Uniswap, Pancake Swap of Sushi Swap.”

De enorme opkomst van Elrond

Hoewel de prijsstijging van EGLD in de laatste paar dagen van bijna 60% misschien indrukwekkend klinkt, bedraagt de groei op YTD (year-to-date) basis rond de 1.950%. Op 1 januari 2021 handelde de munt namelijk nog maar op $24.

Het in Maltese gevestigde Elrond raakte echter betrokken bij veel projecten en kondigde het hele jaar door verschillende ontwikkelingen op zijn netwerk aan. In augustus werkte het samen met Offsetra (een bedrijf dat zich richt op het verminderen van de CO2-uitstoot) en werd het het eerste CO2-negatieve blockchain-bedrijf in Europa.

In oktober werkte Elrond samen met Panther Protocol – een oplossing voor het bouwen van schaalbare privé-infrastructuur voor het internet van blockchains. De samenwerking was bedoeld om interoperabele privacy- en selectieve openbaarmakingsmechanismen naar het Elrond-netwerk te brengen.

Kort daarna kondigde het blockchain-bedrijf aan dat het Capital Financial Services S.A. zal kopen – een Roemeense instelling voor elektronisch geld die zich richt op e-geld- en e-betalingsoplossingen.

Dit, samen met de recente ontwikkeling van het stimuleringsprogramma, heeft ervoor gezorgd dat de munt enorm in waarde gestegen is en momenteel een marktkapitalisatie van meer dan $9 miljard heeft, wat het project op de 23ste plek zet op basis van marktkapitalisatie.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN