Blockport Nieuws

Team achter Shiba Inu waarschuwt voor oplichters

Veel van ons zijn bekend met de cryptocurrency-markt en weten dat er veel scams actief zijn in de markt. Dit geldt overigens op elk platform, van YouTube tot Telegram. Nu heeft echter het team achter de meme-cryptocurrency Shiba Inu (SHIB) een waarschuwing uitgevaardigd tegen nep-Telegram-accounts die nietsvermoedende investeerders proberen op te lichten.

Ondanks dat hij vorig jaar werd uitgebracht, werd de zelfverklaarde Dogecoin-killer in 2021 en vooral de afgelopen maanden een erg populaire cryptocurrency onder beginnende en ervaren investeerders. Enigszins verwacht, heeft de snelle stijging van Shiba Inu ook de aandacht van oplichters getrokken, althans volgens het team achter het project.

Ze publiceerden namelijk een video op Twitter waarin werd uitgelegd dat criminelen zijn begonnen met het imiteren van Shiba Inu’s officiële Telegram-accounts en zich hebben gericht op enkele van de meest populaire hashtags die verband houden met het project. Het tweette het volgende:

“Blijf alert en veilig ShibArmy! We zijn op de hoogte gebracht van een recente zwendel die rondgaat op sociale media en andere communicatieplatforms. Hier is een korte video om meer informatie over de kwestie te geven.”

De fraudeurs zijn naar verluidt begonnen met het adverteren van het laatste nieuws, grote evenementen, bonussen, weggeefacties en airdrops, maar het team van Shiba Inu weerlegde dat allemaal.

De video waarschuwde alle investeerders om op hun hoede te zijn voor dergelijke voorstellen die op niet-geverifieerde accounts verschijnen en adviseerde hen om hun portemonneesleutels, e-mailadressen en wachtwoorden niet te delen. Bovendien drong het team van Shiba Inu er bij mensen op aan om zich niet aan te sluiten bij verdachte Telegram-groepen of te reageren op bots en nepaccounts.

Het imiteren van oplichting is een groot probleem geworden in de cryptocurrency-ruimte, waarin slechte acteurs proberen een bekend figuur, bedrijf of een project te imiteren en doorgaans beloven alle tokens die investeerders naar hun adressen sturen, te verdubbelen. Degenen die in de fraude trappen, krijgen echter nooit munten terug.

Dit zette marktleiders zoals Charles Hoskinson, Brad Garlinghouse en zelfs Apple mede-oprichter Steve Wozniak ertoe aan om actie te ondernemen, aangezien de laatstgenoemde zelfs YouTube aanklaagde omdat het de nep-weggeefvideo’s niet had geblokkeerd. De rechtszaak had echter weinig tot geen succes, daarom moeten beleggers nog steeds op de hoede zijn.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN