Riot Blockchain

FCA zoekt hulp bij blockchain-analyse om naleving te waarborgen

De Financial Conduct Authority (FCA), de financiële toezichthouder van het Verenigd Koninkrijk, wil uiterlijk half december een externe crypto forensische dienstverlener inhuren om haar medewerkers te leren om blockchain-gegevens te analyseren.

Volgens een tender aanbod dat op 15 november door de FCA is gepubliceerd, heeft het contract een waarde van £500.000 (ongeveer €600.000) met een looptijd van bijna twee jaar, eindigend op 6 december 2023. Het gaf het volgende aan:

“De FCA zoekt de diensten van een extern bedrijf dat gespecialiseerd is op dit gebied en dat toegang kan bieden tot een platform dat de robuuste en efficiënte analyse van cryptoasset-blockchain-gegevens kan ondersteunen en training en voortdurende ondersteuning kan bieden bij het gebruik van dit platform.”

Als onderdeel van het plan is de FCA tevens op zoek naar een systeem dat robuuste blockchain-analyses biedt. De FCA wil ook dat het systeem gemakkelijk kan worden geïntegreerd met zijn interne regelgevende functies.

Volgens de aankondiging van de aanbesteding beschouwt de FCA de mogelijkheid om blockchain-gegevens te monitoren en te analyseren als een essentieel regelgevend instrument. Het document koppelde ook de aanbestedingsdrang aan de lopende registratie van cryptobedrijven door de toezichthouder door te stellen dat effectieve monitoring van deze geregistreerde bedrijven noodzakelijk was om de naleving van de antiwitwaswetten te waarborgen.

Terwijl het aanbod een eenmalig contract specificeerde zonder herhaling, wees de terbeschikkingstelling wel op de mogelijkheid van een contractverlenging van 24 maanden.

Ondertussen wordt de FCA bekritiseerd vanwege de lange wachttijd waarmee cryptobedrijven te maken hebben gehad bij het registreren. De FCA heeft de aanvraagdeadline voor cryptobedrijven verlengd tot maart 2022.

In januari 2020 nam de FCA regelgevend toezicht op de crypto-activaruimte in het VK op zich en voerde een registratieregime in voor bedrijven in de sector. De toezichthouder breidde in april ook zijn rapportagevereisten voor financiële misdrijven uit tot aanbieders van diensten in de cryptocurrency-markt.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN