FC Barcelona Socios

FC Barcelona beëindigt samenwerking met NFT-marktplaatst Ownix

Eerder deze maand kondigde FC Barcelona een samenwerking aan met premium NFT-marktplaats Ownix ​​om de NFT’s van de club te maken. Deze samenwerking was echter van korte duur, aangezien FC Barcelona donderdag de deal opzegde. De beëindiging kwam slechts een paar dagen voordat de eerste NFT-collectieveiling van de club op het platform was gepland.

De La Liga-club beëindigde de relatie met Ownix ​​na de arrestatie van de Israëlische cryptomagnaat Moshe Hogeg, de eigenaar van de voetbalclub Beitar Jerusalem. De politie arresteerde Hogeg, die naar verluidt banden heeft met Ownix, op verdenking van betrokkenheid bij een vermeende massale fraude met betrekking tot cryptocurrencies. De juridisch adviseur van Hogeg ontkent echter alle beschuldigingen.

FC Barcelona kondigde vervolgens aan dat het zijn deal met Ownix ​​beëindigd heeft, aangezien deze beschuldigingen tegen de waarden van de club zijn. Het gaf het volgende aan in de aankondiging:

“In het licht van de informatie die vandaag is ontvangen en die indruist tegen de waarden van de club, kondigt FC Barcelona, met onmiddelijke ingang, de stopzetting van de samenwerking met Ownix aan om digitale NFT-activa te creëren en op de markt te brengen.”

In reactie op deze aankondiging van FC Barcelona tweette Ownix ​​dat het zijn deal met Hogeg om adviesdiensten te verlenen had beëindigd. En dat Hogeg zelf om de beëindiging verzocht. Het bedrijf ontkende ook enig verband met de arrestatie van Hogeg. En het vermeldde verder dat Hogeg geen aandelen in het bedrijf bezat.

De deal met Ownix ​​was gericht om fans in staat te stellen digitale echtheidscertificaten te kopen voor virtuele items die verband houden met de geschiedenis van de club. Het bood FC Barcelona ook een nieuwe manier om zijn volgers van over de hele wereld te bereiken. Of FC Barcelona van plan is om dit alsnog te doen met een andere NFT-partner moeten we nog maar bezien.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN