Amerikaanse wetgevers

IRS verwacht komende 10 jaar $28 miljard aan crypto in beslag te nemen

Cryptocurrencies blijken een populaire methode om belasting te ontwijken in de Verenigde Staten, volgens een jaarverslag gepubliceerd door de Amerikaanse belastingdienst, ook wel bekend als Internal Revenue Service (IRS). Het gaf namelijk aan dat het $3,5 miljard aan cryptocurrencies in beslag heeft genomen die verband houden met belastingfraude, en het bedrag maakt 93% uit van alle activa die dit jaar tot nu toe in beslag zijn genomen. Als gevolg hiervan zei IRS Criminal Investigation Chief Jim Lee het volgende over de bevindingen van het rapport:

“Ik verwacht dat een trend van crypto-inbeslagnames zich zal voortzetten naarmate we verder gaan naar het fiscale jaar 2022. We zien dat crypto betrokken is bij een aantal van onze misdaden naarmate we verder gaan.”

De belastingdienst is nu echter nog beter toegerust om deze overtredingen het komende jaar te beteugelen, aangezien de door Biden gelobbyde infrastructuurpakketwet deze week maandag is ingegaan. De wet verwacht van brokers, personen en bedrijven die betrokken zijn bij het verhandelen van cryptocurrencies zich moeten verantwoorden bij de IRS. Miners, ontwikkelaars, technologieleveranciers en gewone gebruikers moeten nu inkomsten uit cryptotransacties melden als ze hoger zijn dan $10.000.

Door de nieuwe bepalingen verwacht de regering dat de IRS binnen meer dan 10 jaar $28 miljard in beslag zal nemen uit de crypto-industrie om de schatkist te financieren. Maar dit zal echter niet zonder slag of stoot gaan, vanwege de controversiële definitie van “brokers” in de nieuwe wet, waarvan wordt aangenomen dat deze is opgenomen om zich ten onrechte op crypto-bedrijven te richten, terwijl velen van mening zijn dat deze operaties niet gelijkelijk kunnen worden belast.

Twee senatoren, de voorzitter van de financiële commissie van de Senaat, Ron Wyden (OR-D) en senator Cynthia Lummis (WY-R), zullen waarhscijnlijk een wetsvoorstel indienen om deze definitie ongedaan te maken. Als dit doorgang vindt, zijn blockchain-validators, miners, non-custodial hardware- of softwareleveranciers en protocolontwikkelaars niet verplicht om aangifte te doen voor belastingheffing. De wijziging stelt ook iedereen die in crypto handelt vrij om persoonlijke informatie binnen 15 dagen aan de IRS te melden voor belastingdoeleinden wanneer ze een inkomen van meer dan $10.000 aan digitale activa ontvangen.

De IRS meldde tevens dit jaar enige vooruitgang in de vervolging van belastingfraude met cryptocurrency. In april begon het onderzoek naar een darknet-service genaamd ‘Bitcoin Fog’, die werd beheerd door een Russisch-Zweedse onderdaan die in Los Angeles woonde. De zaak werd de tweede vervolgingszaak waarbij een crypto-mixservice betrokken was en de cryptocurrency die via de service werd witgewassen, zou verband houden met illegale verdovende middelen, computerfraude en identiteitsdiefstal op het dark web.

De fiscus heeft tevens in het afgelopen jaar voor $1 miljard aan crypto in beslag genomen die in verband zouden staan met de Silk Road darknet-operatie, waarbij drugs en cryptocurrency-handel betrokken bij waren. De IRS vervolgde ook een softwareontwikkelaar die voorheen bij Microsoft werkte voor het naar verluidt stelen van $10 miljoen van het bedrijf met behulp van cryptocurrency.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN