333ETH scam MetaMask CryptoBenelux

Amerikaanse toezichthouder waarschuwt voor deze 97 cryptocurrency-websites

De effectentoezichthouder van de Amerikaanse staat Alabama heeft een last onder dwangsom uitgevaardigd tegen Acoin Trading en 96 andere cryptocurrency-websites. De crypto-investeringsprogramma’s beloven “buitensporige rendementen”, rapporteren “fictieve accountwaarden” en leggen “niet-bekendgemaakte vergoedingen” op. In de aankondiging staat:

“De Alabama Securities Commission (ASC) heeft een last onder dwangsom uitgevaardigd tegen Sir Philip Zuka, eigenaar van Acoin Trading en 96 andere frauduleuze cryptohandelsplatforms. Het bevel is het gevolg van het feit dat Zuka zijn beleggingsproducten niet heeft geregistreerd en zich niet heeft geregistreerd als beleggingsadviseur.”

De toezichthouder legde verder uit dat een investeerder uit Alabama Acoin Trading online ontdekte en geïntrigeerd was hoe het programma investeerders in slechts een week acht keer de oorspronkelijke investering kon opleveren. Het merkte op:

“Daarom nam de belegger deel aan een demo en investeerde hij ongeveer $10.000 aan bitcoin, die werd gestort in een portemonnee op de Acoin Trading-website.”

Toen hij echter zijn geld wilde opnemen, eiste Zuka extra betaling voordat er geld kon worden opgenomen. De belegger realiseerde zich al snel dat de investering oplichterij was en diende onmiddellijk een klacht in bij de ASC en stopte alle communicatie met Zuka en zijn handelsplatform. De toezichthouder zei echter dat de inwoner van Alabama de volledige investering verloor.

Volgens het bevel was de eigenaar van Acoin Trading een gebruiker van Namecheap Inc. genaamd Sir Philip Zuka of Sirzuka. Het gaf het volgende hierover aan:

“‘Sirzuka’ heeft 281 websites gemaakt via Namecheap Inc. Van de 281 websites functioneren er 127 en werken 96 op dezelfde manier als Acoin Trading. De IP-adressen zijn afkomstig uit Nigeria, Europa of de Verenigde Staten.”

Ben je benieuwd voor welke websites je moet oppassen? Klik dan hier om de volledige lijst in te zien.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN