Ethereum-mining

Nvidia rapporteert 60% minder vraag vanuit crypto-miners

De wereldwijde fabrikant van grafische kaarten Nvidia lanceerde aan het begin van het jaar een speciale lijn Crypto Mining Processor (CMP)-kaarten. Dit deed het bedrijf om de enorme vraag naar grafische kaarten vanuit crypto-miners op te kunnen vullen, zonder dat dit effect had op de ‘reguliere’ verkoopactiviteiten van het bedrijf. Nu heeft het bedrijf echter aangegeven dat de verkoop van CMP’s in het laatste kwartaal met 60% gedaald is.

De omzet van Nvidia’s CMP-kaarten daalde van $266 miljoen in het tweede kwartaal van het jaar tot $105 miljoen in het derde kwartaal, volgens het Q3-winstrapport van het bedrijf.

De verkoop van CMP heeft het grootste deel van het jaar onder de verwachtingen gepresteerd; hoewel ze het jaar sterk begonnen, met Nvidia die zijn omzetraming voor het eerste kwartaal verhoogde tot $150 miljoen, bleven de verkoopinkomsten in het tweede kwartaal ver achter bij de aanvankelijk rooskleurige schatting van $400 miljoen.

In de loop van de levensduur van het product bedroegen de verkoopinkomsten van CMP’s $526 miljoen – slechts 3% van de totale inkomsten van het bedrijf van $19,27 miljard in dezelfde periode. Volgens Colette Kress, CFO van Nvidia, verwacht het bedrijf dat zijn CMP-product “kwartaal-op-kwartaal zal dalen tot zeer verwaarloosbare niveaus in het vierde kwartaal”.

Dit heeft echter wel een positief effect gehad op PC-gamers, die minder concurrentie ondervinden van crypto-miners. Het is echter zo dat er nog steeds een flink tekort is op chips door de voortdurende pandemie. Hierdoor zijn videokaarten nog steeds bijna 2x duurder dan voorheen. CryptoBenelux moest zelf laatst ruim €800 betalen voor een RTX 3060Ti. Deze videokaart zou normaal gesproken ongeveer €500 kosten.

Gelukkig gaat de bekendste cryptocurrency die op basis van GPU’s gemined kan worden, Ethereum (ETH), binnenkort overschakelen naar Proof of Stake (PoS), waardoor miners overbodig worden. Dit zou op zijn beurt weer zorgen voor een vermindering van de vraag naar GPU’s, wat de prijs weer zal verlagen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN