Metaverse nieuws

Metaverse is erg belangrijk voor cryptocurrencies, aldus Cardano-oprichter

Metaverse is tegenwoordig een buzzwoord in de cryptocurrency-markt. Grote spelers uit de traditionele industrie, zoals Facebook, Ubisoft en Microsoft, hebben zelfs besloten om de markt te betreden. Nu heeft echter de bekende oprichter van Cardano (ADA), Charles Hoskinson, ook zijn mening gedeeld over de groeiende industrie.

Wiskundige Charles Hoskinson was dinsdag op de Thinking Crypto-podcast om te praten over de toekomst van de crypto-ruimte. De oprichter is een gerespecteerde stem in de cryptogemeenschap en gastheer Tony Edwards maakte van de gelegenheid gebruik om zijn visie te krijgen over enkele belangrijke onderwerpen. Een van die onderwerpen was de metaverse.

Hoskinson sprak een optimistisch sentiment uit voor de metaverse. Ten eerste zei de visionaire oprichter van Cardano dat de metaverse echt bestaat. Dit lijkt te gaan over opmerkingen over zaken als virtual reality waarvan wordt gezegd dat het niet ‘echt is’. Hoewel de verwachting is dat naarmate de tijd verstrijkt, er meer technologie zal worden geïntroduceerd die een meer ‘echte’ ervaring mogelijk zal maken. Hoskinson zei het volgende:

“Metaversen zijn echt cool; ze zijn echt, het is geen gimmick. Je hebt crypto nodig om er in principe een vertrouwensmodel in te plaatsen en een schaarstemodel erin, terwijl je het digitale min of meer fysiek maakt en het fysieke digitaliseert, en het zal in de komende vijf tot tien jaar een gigantische productcategorie worden voor cryptocurrencies. ”

Zoals hierboven vermeld, wordt verwacht dat met de tijd de ontwikkeling in de metaverse het als de fysieke wereld zal laten voelen. Hoskinson deelde dezelfde gedachte tijdens de podcast, waar hij zei dat vooruitgang in AI, interfaces en semantiek impliceren dat Web 3.0 een verticale laag is met de metaverse erboven. Hij ging verder met:

“Je kunt ofwel digitale attributen over de fysieke wereld leggen, zoals wanneer je naar een gebouw zoals een restaurant kijkt, het je op je AR-bril laat zien hoe laat het opengaat hoe laat het sluit of je kunt volledig in de digitale wereld gaan en daadwerkelijk een virtual reality-ervaring hebben.”

De oprichter voegde eraan toe dat crypto belangrijk is voor de ruimte omdat er een controlelaag nodig is voor metaverses. Op deze manier kunnen zaken als schaarste-uniciteit krachten in de metaverse zijn, en “dat is waar NFT’s in het spel komen, dat soort dingen.”

Het is duidelijk dat Charles Hoskinson positief is over de toekomst metaverse, maar hij is niet de enige. De bekende oprichter van Facebook, Mark Zuckerberg, gaf eerder deze maand al aan dat hij zijn ogen gericht heeft op het grote geheel; een meer gedecentraliseerde en interoperabele metaverse waarmee gebruikers in de virtuele wereld hun ideeën zonder enige barrière kunnen creëren, verdienen en delen.

Zuckerberg uitte tevens zijn goedkeuring en steun voor de hele blockchain-sector en cryptocurrencies, echter gaf aan dat de markt nog steeds in zijn kinderschoenen staat. Hij zei het volgende:

“Ik ben erg optimistisch over crypto en web 3.0 en die hele algemene richting, ik denk dat het nog vroeg is in vergelijking met wat het in zijn volle potentieel zal zijn.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN