Twitter CFO zegt dat crypto te volatiel is om in te investeren

Twitter’s Chief Financial Officer (CFO), Ned Segal, merkte gisteren in een interview op dat een investering van het bedrijfsgeld van Twitter in cryptocurrencies, waaronder de favoriet van CEO Jack Dorsey, Bitcoin “nu niet logisch is”. Twitter CFO onthulde de schokkende waarheid over het huidige investeringsbeleid van het bedrijf, onthullend dat Twitter de voorkeur geeft aan relatief stabiele activa zoals effecten, boven de zeer volatiele Bitcoin op zijn balans, en dat om het geld van het bedrijf in crypto te investeren, Twitter “haar beleggingsbeleid zal moeten wijzigen en ervoor kiezen activa te bezitten die volatieler zijn”.

Verder wees Segal op de algemene bezorgdheid over de volatiliteit van crypto onder financiële leiders bij Twitter, en beweerde dat prijsschommelingen een van de grootste redenen zijn waarom ze geen crypto gebruiken voor hun bedrijfsinvesteringen. Bovendien hebben de financiële afdelingen van meerdere Amerikaanse bedrijven ook de kwestie aan de orde gesteld van de noodzaak om specifieke boekhoudregels en -systemen voor crypto-activa uit te werken. Industriereuzen hebben de Financial Accounting Standards Board benaderd om de regels vast te stellen voor de behandeling van crypto-activa. Hij ging verder met:

“Er zijn een andere reeks beslissingen die we zouden moeten nemen als we cryptocurrencies op onze balans zouden hebben.”

Hoewel de CFO van Twitter terughoudend lijkt te zijn om in crypto te investeren, heeft Twitter-CEO en mede-oprichter Jack Dorsey enthousiast de wereld van digitale activa omarmd. Zo heeft hij in maart zijn allereerste tweet vastgelegd als een non-fungible token (NFT) en verkocht deze via de marktplaats Valuables voor een vorstelijk bedrag van $2,9 miljoen aan Sina Estavi, CEO van Bridge Oracle. Naast het experimenteren met NFT’s, is Dorsey ook een zelfverklaarde Bitcoin-maximalist.

In oktober vorig jaar voegde een ander bedrijf van Dorsey, het betalingsbedrijf Square, $50 miljoen in Bitcoin (BTC) toe aan zijn balans. Tevens vertelde hij op de Bitcoin-conferentie van dit jaar in Miami dat “Bitcoin absoluut alles verandert”, maar hij was minder enthousiast over altcoins zoals Ethereum (ETH) en Dogecoin (DOGE).

Ondanks de zorgen van de CFO, wil Twitter graag de gedecentraliseerde technologie van blockchain omarmen. Het kondigde namelijk vorige week aan dat het een cryptoteam aan het opzetten is om “manieren te onderzoeken om gedecentraliseerde technologieën in onze producten en infrastructuur op te nemen”. Er werd ook een bekende teamleider aangetrokken, namelijk de in Berlijn gevestigde crypto-ingenieur genaamd Tess Rinearson.

Rinearson kondigde haar nieuwe rol op het platform aan op de dag dat het nieuws brak en zei: “Ik ben verheugd om te delen dat ik me bij Twitter heb aangesloten, om een ​​nieuw team te leiden dat zich richt op crypto, blockchains en andere gedecentraliseerde technologieën – inclusief en verder gaand dan cryptovaluta.”

Dus hoewel Segal denkt dat het verstandig is om op dit moment grootschalige crypto-investeringen tegen te houden, wil Twitter zeker profiteren van de ontluikende belofte van blockchain. Details over hoe het dit echter zal bereiken zijn nog niet duidelijk, maar er wordt steeds meer gesproken over een gedecentraliseerd social media-platform.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!