India crypto verbod

India van plan om cryptocurrencies te reguleren in plaats van verbieden

Tijdens een recente bijeenkomst, waar de vaste parlementaire commissie voor financiën van India voor het eerst crypto-gerelateerde kwesties besprak met de vertegenwoordigers van de industrie, kwamen de wetgevers tot de conclusie dat het onmogelijk was voor de autoriteiten om de groei van de cryptosector in het land te stoppen, maar ook dat cryptocurrencies moeten worden gereguleerd.

Tijdens de bijeenkomst op 15 november, getiteld “CryptoFinance: Opportunities and Challenges”, ontmoetten Indiase parlementsleden voor het eerst vertegenwoordigers van Indiase crypto-beurzen zoals WazirX, Coinswitch Kuber en CoinDCX, evenals leden van Blockchain en Crypto Assets Council (BACC) onder voorzitterschap van BJP MP en voormalig minister van de Unie Jayant Sinha.

De deelnemers “zijn het er grotendeels over eens dat er geen algemeen verbod kan zijn. Maar er werden veel zorgen geuit en iedereen was het erover eens dat het moest worden gereguleerd”, meldde The New Indian Express, daarbij verwijzend naar een cadeau op de bijeenkomst.

En hoewel de conclusie van de vergadering van maandag was dat er een regeling nodig was, is wat minder duidelijk wie gaat het doen. De bron gaf het volgende hierover aan:

“Maar er waren veel vragen die onbeantwoord bleven. Het belangrijkste was, indien gereguleerd, wie de regulator zal zijn van de sector die noch valuta, noch traditionele handel is, niet alleen technologie.”

De sessie vond plaats kort nadat de Indiase premier Narendra Modi een evaluatievergadering leidde die was gewijd aan cryptocurrencies, wat volgens Bloomberg een ommekeer in de voorheen agressieve benadering van crypto door het kabinet aangaf.

Overheidsbronnen hebben gezworen dat er “progressieve” en “toekomstgerichte” stappen zullen worden gezet op het gebied van cryptoregulering, aangezien de industrie de Indiase autoriteiten heeft gevraagd om cryptocurrencies te behandelen als speciale klasse-activa die onderworpen zijn aan de inkomstenbelasting van het land en de goederen- en dienstenbelasting (GST), volgens de informatie verkregen door de lokale omroep CNBCTV18.

Gopal Krishna Agarwal, nationaal woordvoerder voor economische zaken van de regerende Bharatiya Janata Party (BJP), zei dat de juridische status van cryptovaluta in India en de angst voor een mogelijk verbod in het verleden werden aangewakkerd door het beleid van de Reserve Bank of India (RBI), de centrale bank van het land. Hij zei het volgende:

“In het verleden kwam RBI met een circulaire waarin het wilde dat de banken mensen die cryptocurrencies bezitten volledig zouden verbieden. Maar toen werd door het Hooggerechtshof gevraagd om het in te trekken en later trok RBI het in. De minister van Financiën zei ook dat er op dit moment niet wordt gekeken naar een verbod op cryptocurrency, maar dat er zorgen zijn. Maar uiteindelijk zullen deze zorgen etc. worden gecontroleerd door het te reguleren.”

Subhash Chandra Garg, de voormalige minister van Financiën van India, zei dat hij geloofde dat het “misschien beter om het specifieke kenmerk van een wet aan te passen, zoals we eerder de Securities Contract Regulation Act hebben ingevoerd.” Hij voegde hieraan toe: “we kunnen een wet invoeren waar de juiste regelgeving kan worden uitgevaardigd. Ik denk dat dat de weg vooruit is, maar het zal hard nodig zijn om de verschillende facetten ervan gescheiden te houden.”

Ondertussen signaleert het standpunt van de parlementaire commissie over cryptocurrencies en de noodzaak van meer regelgeving in plaats van een verbod de mogelijke vorm van de cryptowetgeving die lokale waarnemers verwachten te ontwikkelen tijdens de wintersessie van de wetgevende macht. De sessie staat gepland om te beginnen op 29 november. We houden het zeker nauwlettend in de gaten.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN