Discord Ethereum

Discord annuleert crypto- en NFT-plannen door terugslag vanuit gemeenschap

Het populaire berichtenplatform Discord heeft aangekondigd dat het zijn plannen om de cryptocurrency en non-fungible token (NFT) -ruimte te betreden gepauzeerd heeft. De reden hiervan is dat het bedrijf geconfronteerd werd met een golf van terugslag vanuit de gemeenschap.

Het statement volgt op een tweet van Discord-medeoprichter en CEO Jason Citron op 8 november waarin hij plaagde met de integratie van de crypto-portemonnee MetaMask. Als gevolg hiervan reageerden Discord-gebruikers met sterke bezwaren, waaronder een campagne om hun premium-abonnementen op de service op te zeggen.

“Annuleer je Nitro onmiddellijk en selecteer een andere – citeer de tweet van de CEO erover als je reden waarom”, zei een tweet met 20.000 likes. “Een luide, onmiddellijke publieke daling van de inkomsten is het enige dat het op dit moment zal veranderen.”

Sommige Discord-gebruikers schrijven hun sterke reacties op de tweet van de Citron op de milieu-impact van cryptocurrency-mining. Anderen maakten meer in het algemeen bezwaar tegen “NFT bros.” Maar zelfs binnen de vele NFT-gemeenschappen van Discord, uitten gebruikers hun bezorgdheid dat geïntegreerde crypto-wallets de crypto-zwendel op het platform alleen maar zou verergeren.

Dit heeft de CEO van het bedrijf er weer toe aangezet om aan te kondigen dat het bedrijf van deze integratie afziet. Citron gaf aan dat het bedrijf “op dit moment geen plannen had om dit [crypto] interne concept door te zetten.” In een afzonderlijke verklaring aan TechCrunch verduidelijkte Discord zijn standpunt:

“We waarderen alle perspectieven die we hebben gehoord als reactie op het interne concept dat je eerder deze week in een tweet hebt gezien en willen verduidelijken dat we op dit moment geen plannen hebben om het te lanceren. We zijn enthousiast over het potentieel van web3-technologie en de positieve manieren waarop deze gemeenschappen samenkomen op Discord, vooral degenen die zijn georganiseerd rond milieuvriendelijke, op creators gerichte projecten. We erkennen echter ook dat er enkele problemen zijn die we moeten oplossen. Voorlopig richten we ons op het beschermen van gebruikers tegen spam, oplichting en fraude.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN