China CBDC

Chinese topfunctionaris wordt vervolgd vanwege het ondersteunen van cryptominers

Een Chinese regionale topfunctionaris is uit de Chinese Communistische Partij gezet en kan zware straffen krijgen voor het naar verluidt “ondersteunen” van cryptominers in ruil voor steekpenningen in de vorm van geld en seksuele acties.

Per NBD en de China Daily werden aanklachten tegen de functionaris, Xiao Yi, ingediend door de toezichthoudende commissie van de Centrale Commissie voor Discipline Inspectie (CCDI), het hoogste interne controleorgaan van de Chinese Communistische Partij (CCP).

Xiao Yi was de vice-voorzitter van het Jiangxi Provincial Committee van de Chinese People’s Political Consultative Conference, een belangrijk politiek adviesorgaan van de centrale regering.

Na het harde optreden in september tegen cryptomining, lag de focus van handhavers vooral op het stoppen van cryptominers die hun installaties nog moeten uitschakelen of zich moeten verplaatsen van het vasteland van China. Maar nu lijkt het erop dat de schijnwerpers zijn gevallen op ambtenaren die miners toestaan ​​operationeel te blijven.

De CDDI heeft beweerd dat Xiao “ernstige schendingen” heeft gedaan van de “discipline en wetten” van de CCP en “zijn macht heeft misbruikt” om “ondernemingen te introduceren en te ondersteunen bij het ontginnen van virtuele valuta”. Deze ‘activiteiten’, verklaarde de CDDI, zijn in strijd met het ‘industriële beleid’ van China.

De onderzoekers zeggen dat ze Xiao’s zaak hebben overgedragen aan de rechtbank, nadat ze hem uit de CCP hadden gezet en fondsen in beslag hadden genomen die volgens hen “illegaal” waren verkregen.

Xiao, verklaarde de CDDI, “accepteerde geschenken en geld” Hij accepteerde ook “illegaal enorme hoeveelheden eigendom” in ruil voor gunstige beslissingen over “personeelspromotie en projectcontracten”, aldus het orgaan. Tevens zou hij “ook macht te hebben geruild voor geld en seks”, vervolgde de CDDI.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN