Bitcoin koers laat een erg bullish signaal zien, aldus analist

De pseudonieme crypto-analist, bekend als TechDev op Twitter, heeft aangegeven dat hij denkt dat de Bitcoin koers eerdere rally’s weerspiegelt en op het punt staat flink te stijgen. Hij gaf namelijk aan zijn 183.600 Twitter-volgers aan dat de huidige technische gegevens van BTC lijken op de structuur van eind 2020 toen de koningsmunt onder de $20.000 consolideerde voordat hij naar $64.000 schoot. Hij tweette:

“Dit is de laatste keer deze cyclus probeerde BTC de ATH [all-time high] te breken op de wekelijkse [grafiek].

Het consolideerde zich daaronder gedurende 3-4 weken met de maximale Stoch RSI [stochastische relatieve sterkte-index] voor een sterke doorbraak naar boven.

Hoewel geruststellend, is het bearish sentiment verwarrend.”

De analist vergeleek vervolgens de Bitcoin-grafieken van 2013, 2017 en 2021. Volgens TechDev ligt de Bitcoin koers momenteel boven het 1.618 Fibonacci extension-niveau, wat volgens hem een ​​historisch significant niveau is. Tijdens de bull-cycli van 2013 en 2017 ontketende Bitcoin parabolische rally’s nadat het het 1.618 Fibonacci-gebied had uitgeschakeld. Hij zei hier het volgende over:

“Ben je klaar voor wat komen gaat? Ik wed er persoonlijk niet op dat het deze keer anders zal zijn voor Bitcoin.”

Ten slotte belichtte TechDev vier afzonderlijke indicatoren van twee weken over vier BTC-bullruns om aan te geven wanneer hij zou overwegen om bearish te worden. Hij tweette:

“Je zult me ​​bearish zien worden over BTC nu deze 2-weekse indicatoren hun kritieke zones naderen. Als je eerder flipt, is dat prima, het zal alleen in contrast moeten staan ​​met al deze. Iedereen met respect en een data-ondersteunde stelling verdient zelf respect.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!