SEC Bitcoin ETF

VanEck kondigt lancering Bitcoin futures ETF aan

Volgens een bericht van de in Chicago gevestigde CBOE, staat VanEck klaar om op dinsdag 16 november live te gaan met zijn Bitcoin Strategy ETF, handelend onder het tickersymbool “XBTF”. De beleggingsonderneming komt met deze aankondiging, nadat de aanvraag vorige week voor de goedkeuring van een Bitcoin spot ETF door de SEC werd afgewezen.

Het Bitcoin futures ETF van de beleggingsonderneming VanEck zal deze week zijn debuut maken op de in Chicago gevestigde CBOE beurs. Volgens de aankondiging zal VanEck Bitcoin Strategy Fund dinsdag beginnen te handelen onder het tickersymbool “XBTF”, met een nieuwe uitgifteveiling om de handel rond 9.30 uur ET te openen, gevolgd door verspreiding van indexgegevens.

De SEC keurde vorige maand de eerste Bitcoin futures ETF goed, die op de eerste dag vele records brak, waardoor de Bitcoin koers hoog opliep. De ProShares BITO ETF debuteerde met een recordverpletterende instroom van kapitaal en een handelsvolume van ongeveer $1 miljard. Kort daarna volgden echter ook enkele andere ETF’s, maar VanEck bleef nog achter aangezien het nog gokte op een directe Bitcoin ETF.

Het bedrijf heeft echter besloten om, gezien het feit dat de VanEck spot ETF vorige week werd afgekeurd, de Bitcoin futures ETF zo snel mogelijk te lanceren om te concurreren met andere bedrijven zoals ProShares en Valkyrie. Of de lancering echter ook zo’n grote impact zal hebben op de prijs van de koningsmunt is nog maar afwachten.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN