Blockchain

New York krijgt eigen cryptocurrency, genaamd NYC Coin

Eric Adams – de gekozen burgemeester van New York City – is een bekende voorstander van cryptocurrencies en heeft al meerdere initiatieven aangekondigd om de regio als een ware crypto-hub neer te zetten. Hij heeft nu echter aangekondigd dat er plannen zijn om een ​​nieuw digitaal activum te vestigen dat specifiek is voor de Big Apple.

De valuta zal echter niet van Adams zelf afkomstig zijn. Plannen voor de valuta werden voor het eerst geïntroduceerd door een bedrijf genaamd City Coins, dat werkt volgens het Stacks-protocol. Het idee voor de asset is ontstaan ​​nadat Adams voor het eerst begon online te praten met burgemeester Francis Suarez van Miami. Suarez merkte op dat Miami de ultieme Bitcoin-haven is en dat hij zijn salaris in crypto wil accepteren.

Adams reageerde hier echter snel op en beweerde dat Miami zijn tijd in de schijnwerpers heeft gehad en dat New York het nu zou overnemen. Hij verklaarde ook dat hij zijn eerste drie salaris in bitcoin wilde accepteren. Als kers op de taart heeft de gemeenschap van City Coins nu ook besloten om New York te “activeren”. Patrick Stanley – een gemeenschapsleider van City Coins – legde het in een interview als volgt uit:

“We hebben gestemd over de volgende stad. De gemeenschap besloot New York te activeren.”

Hij onthulde ook dat Austin de enige echte concurrentie was waarmee New York te maken had. Aangezien City Coins echter al een cryptocurrency voor Miami heeft ontwikkeld, leek de Big Apple de volgende voor de hand liggende keuze, aangezien de twee regio’s nu met elkaar strijden om de crypto-hub van het land te worden.

Afgelopen augustus onthulde City Coins zijn nieuwe munt voor inwoners van Miami, bekend als Miami Coin (MIA). Het activum heeft ongeveer $21 miljoen voor de stad verzameld en munt werkt op een uniek mining-systeem waarin gebruikers STX-tokens kunnen verzenden om het activum te minen. Onlangs handelde STX voor ongeveer $2,30 per eenheid. De valuta heeft momenteel een marktkapitalisatie van ongeveer $2,9 miljard.

De mining van NYC Coin zal naar verwachting komende woensdag beginnen. Net als Miami Coin, zal het proces werken om geld te genereren voor zowel de miners als voor de stad, die een bepaald deel van elk blok dat wordt gedolven mag houden. Stanley zei het volgende:

“Elke tien minuten verdient de stad geld alleen al vanwege het feit dat NYC Coin bestaat. De portemonnee wordt gevuld met Stacks en ze kunnen de Stacks uitgeven of de opbrengsten verdienen met de Stacks.”

Afgezien van het pushen van cryptohandel en acceptatie, heeft Adams ook verklaard dat hij graag zou zien dat crypto en blockchain onderwezen worden op openbare scholen in New York City. Hij gelooft dat digitale valuta de weg van de toekomst is en hij wil dat kinderen voorbereid zijn op de monetaire veranderingen waarmee ze de komende jaren te maken zullen krijgen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN