Robinhood

Britse politicus raadt aan om crypto-advertenties te verbieden

Sian Berry, lid van de Green Party London Assembly, heeft opgeroepen tot een verbod op cryptocurrency-advertenties na een drie weken durende Floki Inu-campagne in de Londense metro. Hij gaf aan dat er een verbod moet worden ingevoerd omdat cryptocurrencies niet gereguleerd zijn in het Verenigd Koninkrijk. Hij gaf het volgende aan:

“Waar in de advertentie staat ‘dit is volledig ongereguleerd, je kunt al je geld verliezen’, hadden ze moeten nadenken. Ik denk niet dat cryptocurrency-advertenties op het [transport]-netwerk zouden moeten staan. Ze zijn onethisch’.”

Floki Inu – de cryptocurrency vernoemd naar de hond van Elon Musk – steeg vorige maand met meer dan 200% in één dag. Vlak voor die extreme prijsstijging lanceerden de makers achter Floki Inu een marketingcampagne waarbij Floki Inu te zien was in bussen en in de Londense metro. De advertenties beweerden dat beleggers die de vroege Dogecoin-hype misschien hebben gemist, in plaats daarvan Floki Inu zouden moeten kopen.

Maar ondanks de hype rond Floki Inu, hebben de advertenties duidelijk voor enige controverse gezorgd. Bovendien is dit niet de eerste keer dat het Verenigd Koninkrijk worstelt met crypto-advertenties in het openbaar vervoer. Zo verbood de Britse Advertising Standards Authority (ASA) in mei een “onverantwoordelijke” campagne gelanceerd door de crypto-beurs Luno. “Als je Bitcoin in de metro ziet, is het tijd om te kopen”, luidde de campagneadvertentie van Luno. De ASA gaf het volgende aan:

“We begrepen dat Bitcoin-investeringen complex en volatiel waren en investeerders aan verliezen konden blootstellen. Dat stond in contrast met de advertentie.”

Twee maanden eerder verbood de ASA ook een Coinfloor-advertentie voor, opnieuw, “onverantwoordelijke” promotie van Bitcoin als een investering voor gepensioneerden.

Als gevolg hiervan heeft Miles Lockwood, directeur klachten en onderzoeken bij de ASA, aangegeven dat potentieel misleidende crypto-advertenties een “absoluut cruciaal en prioriteitsgebied” waren voor de organisatie. Hij voegde hier aan toe:

“Waar we problemen vinden, zullen we hard en snel optreden.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN