Bitcoin Cash gehalveerd

Bitcoin’s Taproot upgrade is officieel live!

Zoals verwacht is het Bitcoin-netwerk vandaag weer geschiedenis geschreven en is de langverwachte upgrade Taproot vandaag live gegaan op blok nummer 709.632. De implementatie is een mijlpaal voor Bitcoin, aangezien Taproot de eerste significante upgrade in het netwerk is sinds augustus 2017 na de integratie van het Lightning Network en Segregated Witness (SegWit).

Terwijl SegWit en het Lightning Network zich richten op het sneller en goedkoper maken van transacties, brengt Taproot echter veel meer dan alleen het verbeteren van de schaalbaarheid en het verlagen van kosten. Zoals uitgelegd in een eerder rapport, is de nieuwste upgrade bedoeld om de privacy en beveiliging van het protocol te vergroten.

Wat brengt Taproot naar het netwerk?

Taproot brengt Schnorr Signatures om een ​​deel van de belasting van het netwerk te verminderen en tegelijkertijd de eenvoud, efficiëntie en veiligheid te verbeteren. Het creëert een soort hoofdsleutel om een ​​set handtekeningen in één enkele samen te vatten. Dit maakt het mogelijk om multi-signature multi-input transacties (UTXI) een stuk eenvoudiger, sneller en goedkoper uit te voeren.

Daarnaast wil Taproot de scripttaal van Bitcoin verbeteren door het concept van Merkelized Abstract Syntax Tree (MAST). Dit opent de deur voor smart contract-mogelijkheden op het netwerk, wat op zijn beurt weer kan leiden tot een nog grotere en snellere adoptie.

“Het (MAST) kan helpen om smart contracts efficiënter en privé te maken door alleen de relevante delen van het contract te onthullen bij het uitgeven”, aldus Taproot.watch, een speciale website voor de upgrade die wordt beheerd door Bitcoin-ontwikkelaar Hampus Sjöberg. Hij ging verder met aangeven dat “Taproot een 100 jaar soft fork is” die “op de lange termijn een meer fungibele en robuuste blockchain zal opleveren.”

Reacties uit de community

De nieuwe upgrade zorgde uiteraard voor veel commotie in de community. Voor velen maakt het niet eens uit hoe de prijs reageert, aangezien de upgrade zelf er al voor zorgt dat het een geweldige dag is voor Bitcoin en de gemeenschap. Hieronder hebben we wat reacties onder elkaar gezet.

De beruchte Bitcoin-maximalist en auteur van “Programming Bitcoin”, Jimmy Song, heeft onlangs het volgende aangegeven op Twitter:

“Eindelijk wat dingen van Taproot in mijn bibliotheek coderen. Ik wist dat het conceptueel slim was, maar ik weet nu dat het hele ding heel goed is ontworpen. Goed gedaan Bitcoin kernontwikkelaars en iedereen die heeft geholpen om Taproot te laten gebeuren!”

Beveiligingsexpert en Tales From The Crypt-host Matt Odell plaatste ook een tweet over de nieuwe upgrade. Hij was echter niet euforisch, zoals sommigen wel waren maar plaatste alles in perspectief:

“De toevoeging van Taproot aan Bitcoin zal bitcoin-gebruikers extra privacy bieden, maar is geen wondermiddel. Verbeteringen die hierdoor mogelijk worden gemaakt, zullen enige tijd vergen om in de praktijk te zien en we hebben nog steeds aanvullende upgrades nodig als we robuuste privacygaranties willen.”

En over Tales From The Crypt gesproken, in zijn nieuwsbrief schonk Marty Bent ons de perfecte woorden om dit artikel in stijl af te sluiten. Hij zei het volgende:

“Het is belangrijk om te begrijpen dat deze voordelen niet onmiddellijk zullen zijn. Ze zullen in de loop van de tijd langzaam op de markt komen naarmate de software wordt geïmplementeerd in portefeuilles en andere services. Velen verwachten dat Taproot dit weekend geactiveerd wordt en dat al zijn potentiële voordelen onmiddellijk gerealiseerd zullen worden. Dit is gewoon niet het geval en het is belangrijk dat dit feit wordt begrepen.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN