Ethereum nieuws

Open interest (OI) voor Ethereum futures bereikt nieuw record

De open interest (OI) voor Ethereum (ETH) en Bitcoin (BTC) futures zijn gisteren flink gestegen terwijl de cryptomarkt nieuwe all-time highs bereikte. De OI van Ethereum wist zelfs een nieuw record neer te zetten.

Gegevens van Skew laten zien dat de geaggregeerde open interest voor ETH-futures woensdag $12,6 miljard wereldwijd bereikte, wat het vorige record van $11,1 miljard op 6 september 2021 overtrof. De OI van Bitcoin daarentegen staat op het moment van schrijven $26,4 miljard, wat in de buurt komt van het vorige record van $27,4 miljard – een cijfer dat voor het laatst werd gezien op 14 april 2021.

Open interest in een futures markt verwijst naar de totale waarde van niet-afgewikkelde handelscontracten. Stijgende open interest dient als een bullish indicator en suggereert dat er nieuw geld op de markt komt. De piekende OI-statistiek geeft aan dat zowel Ethereum als Bitcoin hun bestaande prijsactie kunnen ondersteunen, met de mogelijkheid om in de nabije toekomst grotere stappen omhoog te zetten.

Onlangs voorspelde een van de grootste investeringsbanken, Goldman Sachs, dat Ethereum de komende twee maanden kan stijgen tot $8000. Ondertussen heeft JPMorgan een vergelijkbare prognose gedeeld over Bitcoin, waarin het aangaf dat het op korte termijn $73.000 kan overschrijden. De analisten van JPMorgan gaven ondertussen wel aan dat ze denken dat Ethereum momenteel in deze marktcyclus een betere investering is dan Bitcoin.

Marktstrateeg Nikolaos Panigirtzoglou gaf aan dat de neerwaartse druk die op BTC wordt uitgeoefend en typische inflatiehedges zoals goud ETH een aantrekkelijkere investering maken, omdat de waarde ervan voornamelijk wordt afgeleid van het grote aantal gedecentraliseerde toepassingen en gebruiksscenario’s. Hij zei het volgende:

“De stijging van de obligatierendementen en de uiteindelijke normalisering van het monetaire beleid zetten neerwaartse druk op Bitcoin als een vorm van digitaal goud, net zoals hogere reële rendementen neerwaartse druk uitoefenen op traditioneel goud.

Nu Ethereum zijn waarde ontleent aan zijn toepassingen, variërend van DeFi tot gaming tot NFT’s en stablecoins, lijkt het minder vatbaar dan Bitcoin voor hogere reële opbrengsten.”

De analisten van de bank gingen verder met aangeven dat Ethereum ook op de lange termijn de betere keuze zou kunnen zijn, aangezien de bezorgdheid over het milieu steeds relevanter wordt voor beleggers:

“De grotere focus van investeerders op [milieu-, sociale en governance-investeringen] heeft de aandacht verlegd van de energie-intensieve Bitcoin-blockchain naar de Ethereum-blockchain.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN