Coinbase Card

Coinbase rapporteert nettowinst van ‘slechts’ $406 miljoen

De bekende Amerikaanse, op Nasdaq-genoteerde, cryptocurrency-beurs Coinbase onthulde op 9 november zijn financiële gegevens over het derde kwartaal en meldde netto-inkomsten van $1,23 miljard in Q3. Dit is 39% lager dan in het voorgaande kwartaal, waarin het bedrijf een recordomzet van $2 miljard binnenhaalde. Volgens het rapport bedroeg de nettowinst slechts $406 miljoen, bijna 75% minder dan in het tweede kwartaal, wat maar liefst $1,6 miljard aan winst opleverde.

EBITDA van $618 miljoen

De cryptocurrency-beurs rapporteerde een aangepaste EBITDA (winst vóór rente, belastingen, afschrijvingen en amortisatie) van $618 miljoen. Coinbase beschreef de periode als met “zachtere crypto-marktomstandigheden, aangedreven door lage volatiliteit en dalende crypto-activaprijzen”, maar slaagde er toch in een nette winst te behalen.

Coinbase staat erom bekend enkele van de hoogste transactiekosten in de branche te hebben, en ze blijven de primaire bron van inkomsten voor het bedrijf. Het meldde dat van de totale omzet $1,08 miljard afkomstig was van retail- en institutionele transactiekosten. Dit komt overeen met 88,25% van de totale omzet, maar was een daling van 44% ten opzichte van het voorgaande kwartaal.

Totale bedrijfskosten van $1,02 miljard

“De gewogen gemiddelde tarieven voor retailtransactiekosten waren in het derde kwartaal lager dan in het tweede kwartaal vanwege relatief hogere handelsvolumes op Coinbase Pro, waar we een getrapte vergoedingsstructuur bieden”, aldus het rapport. De beurs had totale bedrijfskosten van $1,02 miljard voor het kwartaal, een daling van 25% ten opzichte van het voorgaande kwartaal.

Het bedrijf sloot het derde kwartaal af met ongeveer $6,4 miljard aan geldmiddelen en kasequivalenten. Dit is inclusief de netto-opbrengst van $2 miljard in verband met de senior obligaties die in september 2021 zijn uitgegeven. De resterende $145 miljoen aan inkomsten kwamen van abonnementen en services zoals blockchain-beloningen, bewaarloon, inkomsten uit campagnes en rente-inkomsten.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN