Apple Bitcoin

CEO van Apple heeft ook geïnvesteerd in cryptocurrencies

De CEO van een van ‘s werelds grootste technologiebedrijven Apple Inc. heeft in een interview met Ross Sorkin, tijdens de New York Times DealBook Online Summit, onthuld dat hij cryptocurrencies bezit als onderdeel van zijn investeringsportefeuille.

Sorkin vroeg de CEO van het bedrijf, Tim Cook, of hij Bitcoin (BTC) of Ethereum (ETH) bezat, of dat hij zou “spelen” in de crypto-ruimte. Cook reageerde op deze vraag met het volgende:

“Ik dat doe ik ja. Ik denk dat het redelijk is om het te bezitten als onderdeel van een gediversifieerde portefeuille. En ik geef trouwens niemand beleggingsadvies.”

Cook zei verder dat hij “al een tijdje” persoonlijk geïnteresseerd is in cryptotechnologie en dat hij “het interessant vindt”. Cook verduidelijkte dat hij het had over zijn eigen persoonlijke investeringen, niet die van Apple Inc.

Op de vraag of de techgigant ook bedrijfsfondsen zou kunnen besteden aan crypto-investeringen, sloot Cook de mogelijkheid uit. Hij gaf het volgende aan:

“Ik zou niet in crypto gaan investeren. Niet omdat ik mijn eigen geld niet zou investeren, maar omdat ik niet denk dat mensen Apple-aandelen kopen om blootstelling aan crypto te krijgen.”

De populaire portemonnee applicatie van Apple ondersteunt momenteel verschillende traditionele betalingsmethoden en peer-to-peer-betalingen, maar geen cryptocurrencies. Dit kan echter in de toekomst veranderen, aangezien het in mei van dit jaar een vacature plaatste met de titel “Business Development Manager – Alternative Payments”. Hierin werd een functie beschreven die nauw samen zou gaan werken met het Apple Wallet-team.

De CEO gaf echter wel aan dat het bedrijf, ondanks de groeiende kracht van de cryptomarkten, geen “onmiddellijke plannen” heeft om naar cryptocurrency-technologie te kijken.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN