Ethereum 2.0 lancering

Bitcoin en Ethereum stijgen beide tot recordhoogtes

Goedemorgen iedereen! Het is natuurlijk altijd fijn om wakker te worden met groene cijfers, echter is het nog fijner om wakker te worden wanneer de Bitcoin koers een nieuwe all-time high bereikt heeft. Dit is precies wat er vandaag gebeurd is.

De Bitcoin koers is de afgelopen 24 uur met ongeveer 3,6% gestegen en de koningsmunt wist in afgelopen week met 11% te stijgen tot voorbij $67.600, wat direct ook een nieuwe all-time high is. Bitcoin is echter niet de enige munt die een nieuwe recordhoogte wist te bereiken.

Als we namelijk naar de cryptocurrency-markt kijken, dan is tevens te zien dat de Ethereum koers, de op een na meest waardevolle cryptocurrency volgens marktkapitalisatie, ook een nieuw record neer wist te zetten van $4.810 op het moment van schrijven.

De laatste recordhoogte van Bitcoin kwam slechts 19 dagen geleden, toen de prijs van het actief naar $67.276 zeilde. BTC dook vervolgens helemaal onder de $60.000 voordat het zich weer wist te herstellen.

ETH heeft een vergelijkbaar opwaarts traject gevolgd. Nadat het op 3 november tot net onder $4.675 steeg, daalde het in het weekend voordat het profiteerde van een stijging van 5% in de afgelopen 24 uur. Op weekbasis is de munt met ongeveer 12% gestegen.

De stijgingen van de top 2 cryptocurrencies komen kort nadat de totale marktkapitalisatie van de cryptocurrency-markt voor het eerst de mijlpaal van $3 biljoen overschreed, terwijl de marktkapitalisatie van Bitcoin ongeveer 43,6% hiervan in beslag neemt.

Momenteel lijkt de marktkapitalisatie van de nummer één cryptocurrency klaar om de marktkapitalisatie van zilver in te halen. Met $1,27 biljoen is het minder dan 10% verwijderd van de $1,36 biljoen van zilver.

Als we naar de rest van de markt kijken, is voornamelijk groen te zien, met Cardano, XRP en Dogecoin die vandaag allemaal stijgingen van meer dan 5% laten zien. Over het geheel genomen staat de wereldwijde marktkapitalisatie stevig boven de $3 biljoen, na een stijging van 5% in de afgelopen 24 uur.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN