Bitcoin vs Ethereum

Ethereum is een betere investering dan Bitcoin, aldus JPMorgan

Analisten van de Amerikaanse bankgigant JPMorgan noemt het toonaangevende smart contract-platform Ethereum (ETH) momenteel in deze marktcyclus een betere investering dan Bitcoin (BTC).

Business Insider meldt dat de analisten van JPMorgan zeggen dat de plannen van de Federal Reserve om de rente te verhogen een groot probleem kunnen vormen voor de Bitcoin koers.

Donderdag zei de Bank of England (BoE) dat de rente de komende maanden zou moeten stijgen. De Fed zal naar verluidt beginnen met het afbouwen van haar uitgaven van 120 miljard dollar per maand aan obligatieaankopen.

Marktstrateeg Nikolaos Panigirtzoglou zegt dat de neerwaartse druk die op BTC wordt uitgeoefend en typische inflatiehedges zoals goud ETH een aantrekkelijkere investering maken, omdat de waarde ervan voornamelijk wordt afgeleid van het grote aantal gedecentraliseerde toepassingen en gebruiksscenario’s. Hij zei het volgende:

“De stijging van de obligatierendementen en de uiteindelijke normalisering van het monetaire beleid zetten neerwaartse druk op Bitcoin als een vorm van digitaal goud, net zoals hogere reële rendementen neerwaartse druk uitoefenen op traditioneel goud.

Nu Ethereum zijn waarde ontleent aan zijn toepassingen, variërend van DeFi tot gaming tot NFT’s en stablecoins, lijkt het minder vatbaar dan Bitcoin voor hogere reële opbrengsten.”

De analisten van de bank zeggen dat Ethereum ook op de lange termijn de betere keuze zou kunnen zijn, aangezien de bezorgdheid over het milieu steeds relevanter wordt voor beleggers:

“De grotere focus van investeerders op [milieu-, sociale en governance-investeringen] heeft de aandacht verlegd van de energie-intensieve Bitcoin-blockchain naar de Ethereum-blockchain.”

Eerder deze week trok JPMorgan het populaire prijsdoel van $100.000 Bitcoin voor het vierde kwartaal al in twijfel, daarbij verwijzend naar te veel volatiliteit op de markten op dit moment. Vanuit het perspectief van de bank is de Bitcoin koers gestegen, voornamelijk als gevolg van de bezorgdheid van beleggers over de stijgende inflatie in de VS.

Beide cryptocurrencies zweefden de afgelopen week in de buurt van hun vorige all-time highs. Momenteel staat de Bitcoin koers op $60,642, volgens CoinMarketCap, terwijl de Ethereum koers net onder zijn vorige recordhoogte zit en op $4.400 staat.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN