Bitcoin nieuws

Hoe kan Bitcoin zijn nummer één positie behouden?

Phillip Gradwell, de hoofdeconoom van het bekende bedrijf dat analyses uitvoert van de cryptocurrency-markt, Chainalysis, heeft in een nieuwe blogpost een analyse uitgevoerd over hoe Bitcoin (BTC) zijn dominantie zal behouden in een steeds drukker wordende markt vol met crypto-kandidaten.

Gradwell gaf aan dat BTC geen smart contracts hoeft te implementeren en niet hoeft te concurreren met Ethereum (ETH) en andere layer-1-blockchains. In plaats daarvan zei hij dat BTC zich moet concentreren op het zijn van een schaars, gedecentraliseerd en vervangbaar bezit. Hij ging verder met:

“Bitcoin kan op lange termijn nog steeds een zeer hoge waarde hebben, maar het is de afgelopen zes maanden duidelijk geworden dat het concurreert om de vraag van beleggers en niet altijd wint.

Ik denk echter niet dat BTC moet concurreren op innovatieve use-cases. Het is zeer onwaarschijnlijk dat Bitcoin wordt geüpgraded om de functionaliteit van Ethereum en andere layer-1-activa te hebben.

Daar is het gewoon niet voor ontworpen, technologisch of filosofisch. En zo’n verandering zou waarschijnlijk zijn unieke verkoopargument ondermijnen: dat het een schaars vervangbaar bezit is.”

Gradwell vervolgde met aangeven dat, hoewel de concurrentie hevig is, Bitcoin dominant kan blijven als het wordt gebruikt als een vorm van kapitaal in Web 3.0 en gedecentraliseerde financiële (DeFi) applicaties.

Hij merkte op dat verpakte Bitcoin, crypto-activa die op blockchains zoals Ethereum draaien en een 1:1-koppeling vertegenwoordigen met de beste cryptocurrency, BTC al in de wereld van gedecentraliseerde finance kan introduceren.

Hij zei dat een volledig gedecentraliseerde en algemeen aanvaarde vorm van verpakte Bitcoin naar voren zou kunnen komen en de status van BTC als de dominante vorm van cryptokapitaal kunnen versterken.

“230.000 Bitcoin is momenteel ingepakt. Dit vereist echter dat Bitcoin wordt gedeponeerd bij een gecentraliseerde derde partij. Dat is een mooi model – miljoenen Bitcoins worden momenteel vastgehouden door gecentraliseerde bewaarders. Maar dit kan de programmatische verpakking van Bitcoin voorkomen die DeFi waarschijnlijk nodig zou hebben.

Ik geloof dat een gedecentraliseerde manier om Bitcoin te verpakken nodig is om het gebruik van Bitcoin als kapitaal van hoge kwaliteit in DeFi te ontgrendelen.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN