Edward Snowden Shiba Inu

Edward Snowden waarschuwt investeerders voor Shiba Inu

De bekende Amerikaanse oud-NSA-medewerker en beroemde klokkenluider Edward Snowden heeft investeerders gewaarschuwd voor de meme-cryptocurrency Shiba Inu (SHIB). Snowden deelde namelijk een tweet met zijn 5 miljoen volgers, waarin hij het volgende aangaf:

“Als je bent overgehaald om je zuurverdiende spaargeld in te ruilen voor wat nieuw hondengeld omdat een meme zei dat je rijk zou worden, overweeg dan zorgvuldig je kansen om een ​​markt te slim af te zijn die je zijn aandeel in *niet eens hondengeld maar een kloon van dat hondengeld heeft verkocht.*”

Snowden voegde eraan toe dat als de tweet lezers van streek zou maken, ze waarschijnlijk de omvang van hun posities op de meme-geïnspireerde cryptocurrency moesten verkleinen.

Shiba Inu is gemaakt in navolging op Dogecoin (DOGE), dat zelf een meme-cryptocurrency is. SHIB concurreerde met DOGE toen de laatste aan het pompen was dankzij exploderende zoekinteresse en tweets van beroemdheden, waaronder Tesla-CEO Elon Musk.

De belangstelling voor Shiba Inu is echter dit jaar enorm ook gestegen en dit is terug te zien in de prijsprestaties van de cryptocurrency. De munt wist zelfs Dogecoin in te halen op basis van marktkapitalisatie.

Shiba Inu is de afgelopen maanden zo hard geëxplodeerd dat het dit jaar de op twee na meest Googled-cryptocurrency is geworden. Een onderzoek heeft aangetoond dat Shiba Inu dit jaar tot nu toe gemiddeld 2,8 miljoen zoekopdrachten per maand heeft ontvangen, terwijl Bitcoin 22 miljoen gemiddelde maandelijkse zoekopdrachten ontving. Op de tweede plaats kwam Ethereum, met 6,3 miljoen gemiddelde zoekopdrachten per maand.

De prijsprestaties van de cryptocurrency waren zodanig dat een belegger die er in augustus 2020 $8.000 op had ingezet, zijn initiële investering zag stijgen tot meer dan $5,7 miljard. Deze belegger is dus letterlijk miljardair geworden door te investeren in een meme-cryptocurrency.

Dit allemaal betekent echter niet, volgens Snowden, dat Shiba Inu een goede investering is. Hij gaf in een vervolgtweet aan dat investeren in “rommel” prima was, zolang mensen geld inlegden dat ze zich konden veroorloven om te verliezen. Hij tweette het volgende:

“Mensen kunnen elke rommel kopen die ze willen en ik vind dat prima. Het probleem is wanneer ze emotioneel worden gemanipuleerd om de boerderij te verpanden op basis van de kennis van een meme. Als je wat Happy Meals aan loten wilt besteden, ga dan vooral je gang. Maar niet je geld voor je huur.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN