Ledger phishing-aanval

Coinbase-gebruiker verliest $11,6 miljoen aan phishing

Zoals jullie vast allemaal wel weten, zijn scams in de crypto-ruimte veelvoorkomend en leveren criminelen veel geld op. Nu is een bepaalde Coinbase-gebruiker hier op de harde manier achtergekomen en heeft een enorm verlies geleden. De gebruiker is namelijk het slachtoffer geworden van de phishing-zwendel waarbij hij binnen enkele minuten miljoenen aan crypto verloor aan de oplichter.

Dit soort oplichting is in opkomst. Gebruikers in de ruimte worden vaak gewaarschuwd voor phishing-zwendel. Dit was echter niet voldoende om te voorkomen dat gebruikers voor de oplichting vallen.

Om dit te voorkomen hebben cryptocurrency-beurzen tevens verschillende maatregelen genomen om de risico’s te verkleinen. Maar uiteindelijk is het aan gebruikers om ervoor te zorgen dat ze deze maatregelen implementeren om te voorkomen dat oplichters toegang krijgen tot hun accounts. In het geval van deze gebruiker kwam een kleine beoordelingsfout hem duur te staan en zorgde ervoor dat hij $11,6 miljoen aan crypto verloor.

Hoe kon dit gebeuren?

Per procesdossiers die door Business Insider werden verworven, ontving de gebruiker een melding dat zijn account was vergrendeld nadat hij 200 BTC had gekocht. Aan de melding was een telefoonnummer gekoppeld waarin de gebruiker werd gevraagd contact op te nemen met de klantenservice van Coinbase om dit te corrigeren. De gebruiker belde het nummer, wat de eerste stap in een ongelukkige situatie zou blijken te zijn.

Tijdens het contact kreeg de gebruiker, G.R. genoemd in de rechtbankdossiers, de opdracht om een ​​aantal wijzigingen aan te brengen in de beveiligingsmaatregelen van zijn account. G.R. voldeed aan de verzoeken, in de veronderstelling dat de persoon met wie hij contact had een klantenservicemedewerker van Coinbase was. Een van de wijzigingen in het account gaf de persoon aan de andere kant van de lijn externe toegang tot het account.

De oplichter ging vervolgens door met het verhogen van de dagelijkse transactielimieten op het account van G.R., waarbij ook meldingen en waarschuwingen werden gedeactiveerd. Toen dit eenmaal was gebeurd, had de oplichter binnen enkele ogenblikken voor ongeveer $11,6 miljoen van de rekening gehaald. Tegen de tijd dat G.R. besefte wat er was gebeurd, had de oplichter al zijn cryptocurrencies al verplaatst.

Wat gebeurde daarna?

De oplichter ging vervolgens verder met het verplaatsen van de gestolen fondsen naar verschillende rekeningen Volgens de rechtszaak werd er 10,2 BTC, ongeveer $600.000, overgemaakt naar een rekening op Huobi Global. Vervolgens werd door onderzoekers een kennisgeving van verbeurdverklaring ingediend, in een poging om de fondsen terug te krijgen. In oktober gaf rechter Dolly M. Gee goedkeuring voor deze verbeurdverklaring. Er werd ook een bericht geplaatst om te zien of iemand anders aanspraak zou maken op de BTC in het account.

Rechercheurs zijn nog bezig met het oplossen van de zaak. Er zijn echter geen arrestaties of aanklachten in verband met de zaak geweest. Er zijn geen aanwijzingen voor het herstel van de rest van de buit, afgezien van de $600.000 op het bevroren Huobi Global-account.

Desalniettemin blijven onderzoekers samenwerken met G.R. om te proberen de verloren crypto terug te krijgen. Waarschijnlijk zal G.R. echter niet in staat zijn om al zijn verloren geld terug te krijgen. Laat zijn fout echter dienen als een waarschuwing voor andere gebruikers. Exchanges bieden beveiligingsmaatregelen, maar het is aan de gebruikers om ervoor te zorgen dat ze zich aan de geboden maatregelen houden.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN