Avalanche uitleg

Avalanche introduceert investeringsfonds van $220 miljoen

De Avalanche Foundation heeft een nieuw investeringsfonds van $220 miljoen onthuld, met bijdragen afkomstig van de Avalanche Foundation zelf, evenals Ava Labs – een op Avalanche (AVAX) gerichte incubator – en investeerders Polychain Capital, Three Arrows Capital, Dragonfly Capital, CMS Holdings, Republic Capital, R /Crypto Fund, Collab+Currency, Lvna Capital en Finality Capital Partners.

De Avalanche Foundation hoopt dat het nieuwe investeringsprogramma, genaamd Blizzard, ontwikkelaars zal aantrekken die zich richten op DeFi, bedrijfsapplicaties, NFT’s en cultuur. Het programma zal veelbelovende projecten helpen met aandeleninvesteringen, tokenaankopen en andere soorten operationele ondersteuning.

Het nieuws komt slechts een paar maanden nadat Avalanche een stimuleringsprogramma van $180 miljoen lanceerde – een fonds dat zich richtte op DeFi-ontwikkelaars. Een half dozijn andere blockchains die de dominantie van Ethereum willen uitdagen, hebben sinds augustus hun eigen ontwikkelaarsfondsen opgericht om zo meer betrokkenheid op hun eigen netwerk te creëren.

De programma’s hebben echter ook het gewenste effect gehad. De totale waarde vergrendeld (TVL) op Avalanche steeg van $312 miljoen op 18 augustus tot $2,6 miljard op 14 september, volgens DeFi Llama.

Emin Gün Sirer, directeur van de Avalanche Foundation, zei in een verklaring dat Avalanche de afgelopen twee maanden een “ongelooflijke groei” heeft doorgemaakt in het aantal gebruikers, middelen en applicaties die zich bij het platform hebben aangesloten. Hij voegde hier aan toe:

“Blizzard zal een sleutelrol spelen bij het verder versnellen van deze groei en het verstevigen van de positie van Avalanche als het premièrehuis voor projecten en mensen die het volgende tijdperk in onze ruimte pionieren.”

In een interview met CoinDesk zei Ava Labs-president John Wu, die tevens Blizzard zal leiden, dat het nieuwe fonds zal investeren in projecten in een vroeg stadium in het Avalanche-ecosysteem, waaronder gedecentraliseerde financiering, non-fungible tokens, sociale tokens en “al dat spul.”

Tevens werd duidelijk dat een half dozijn huidige Ava Labs-medewerkers naar Blizzard zullen migreren om bedrijfsontwikkeling en technische ondersteuning te bieden aan jonge teams. Diensten voor geselecteerde projecten omvatten “gemeenschapsopbouw, marketing, introductie bij serviceproviders”, zoals beveiligingsaudits.

De structuur van het fonds betekent wel dat de Avalanche Foundation en Ava Labs eigenaar worden van governance-tokens die producten in het Avalanche-ecosysteem controleren, maar Wu zei dat Blizzard delen van die tokens aan de oprichters van het fonds zal distribueren in plaats van ze vast te houden.

“We willen decentralisatie, zoals alle projecten. En een uniek aspect van dit fonds is dat de tokens die aan Blizzard worden gedistribueerd, worden doorgegeven aan de Polychains, de Three Arrows, de Dragonflies, al deze jongens in het fonds.”

Wu is er ook van overtuigd dat het geld snel kan worden ingezet:

“We hebben al deals die we opslaan voor het fonds. Het team heeft de afgelopen tien maanden meer dan 1.100 deals gezien en de dealstroom is alleen maar versneld.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN