FTX Super Bowl

FTX koopt Super Bowl-advertentieruimte

De bekende beurs voor digitale activa FTX heeft zojuist aangekondigd dat het advertentieruimte gekocht heeft voor een van de grootste sportevenementen van de wereld, namelijk de Super Bowl. Het evenement zal van 13 februari 2022 plaatsvinden in het SoFi Stadium in Inglewood, California.

De kampioenschapswedstrijd van de National Football League (NFL) is een van de meest bekeken evenementen in Amerika, en FTX-topman Sam Bankman-Fried gaf aan dat het enorme publiek de beurs ertoe heeft aangezet om een ​​commerciële plek te zoeken. Hij zei het volgende:

“Onze boodschap gedurende dit jaar was dat crypto veilig, toegankelijk en klaar voor de mainstream is. We nodigen iedereen uit om het eens te proberen, en [we zijn] hier om hen te helpen op hun reis. Er is geen groter, meer mainstream evenement om een ​​dergelijke boodschap te delen dan de Super Bowl.”

De vorige editie van de Super Bowl trok 96 miljoen kijkers. De populariteit van het evenement geeft FTX een kans om cryptocurrencies en de beurs te promoten bij miljoenen sportfans.

FTX heeft de inhoud van de advertentie niet onthuld of hoeveel deze heeft gekost, maar NBC heeft wel een schatting van minimaal $6,5 miljoen gedaan voor commerciële spots in de komende Super Bowl LVI.

De advertentie-aankoop komt op het moment dat de beurs pusht om klanten in de sportindustrie aan te trekken. Eerder dit jaar verkreeg FTX de naamrechten voor de thuisarena van het NBA-basketbalteam Miami Heat voor $135 miljoen.

Hoewel de beurs zijn naam in de sportwereld in het algemeen wil vergroten, staat de sport zelf centraal. Tom Brady, die door Bankman-Fried wordt aangeduid als “de beste quarterback aller tijden”, nam eerder dit jaar een aandelenbelang in het bedrijf als onderdeel van een langdurige samenwerking, en hij speelde ook in een FTX-televisiereclame waarin Brady vrienden en kennissen belt om te vragen of ze “in” waren op cryptocurrencies.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN