Avanti Bank

Amerikaanse regelgevers onderzoeken mogelijkheid voor banken om Bitcoin aan te houden

Een recent Reuters-rapport beweert dat de voorzitter van de Amerikaanse Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC), Jelena McWilliams, aangegeven heeft dat regelgevers in het land een “duidelijk pad” onderzoeken om banken en klanten toe te staan ​​Bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies aan te houden.

Tevens werd duidelijk dat de Amerikaanse functionarissen deze entiteiten willen stimuleren om hun Bitcoin binnen de gereguleerde bedrijven van het land te houden, met als doel om een zekere mate van controle over de crypto-ruimte te behouden. McWilliams verduidelijkte dat de beslissing wordt overwogen door een team van Amerikaanse banktoezichthouders, aldus Reuters.

Op die manier verwachten deze toezichthouders routekaart te bieden voor banken om in de Bitcoin- en cryptomarkt te springen. In de routekaart zijn mogelijke regels opgenomen over hoe een bank de koningsmunt vast kan houden, de bewaring ervan, klanten die handelen met op crypto gebaseerde producten, klanten die crypto gebruiken als onderpand om leningen aan te gaan en meer.

Indien goedgekeurd, kan de routekaart een nieuwe golf van Bitcoin en crypto-adoptie inluiden, waardoor miljoenen mensen via ​​traditionele financiële instituties toegang kunnen krijgen tot de crypto-industrie, cryptodiensten en financiële producten op basis van deze nieuwe activaklasse. De voorzitter van de FDIC zei het volgende:

“Ik denk dat we banken in deze ruimte moeten toestaan, terwijl we de risico’s op de juiste manier moeten beheren en beperken. (…) Als we deze activiteit niet binnen de banken brengen, gaat ze zich buiten de banken ontwikkelen. (…) De federale regelgevers zullen het niet kunnen reguleren.”

McWilliams had hiermee een soortgelijke houding als SEC-commissaris Hester Peirce en andere crypto-vriendelijke functionarissen in de Amerikaanse regering. Met andere woorden, ze gelooft in het creëren van prikkels om te voorkomen dat Bitcoin en de crypto-industrie naar het buitenland migreren.

Bovendien wil de FDIC-voorzitter consumenten beschermen tegen toegang tot niet-gereguleerde en mogelijk inefficiënte producten om crypto-blootstelling te krijgen. Het uiteindelijke doel is dat de belangrijkste banktoezichthouders in de VS, de FDIC, het Office of the Comptroller of the Currency (OCC) en de Federal Reserve een uniforme benadering van cryptocurrencies hebben. McWilliams zei:

“Mijn doel in deze interagency-groep is om in feite een pad te bieden voor banken om als bewaarder van deze activa op te treden, crypto-activa en digitale activa als een vorm van onderpand te gebruiken. Op een gegeven moment gaan we aanpakken hoe en onder welke omstandigheden banken ze op hun balans kunnen houden.”

Volgens het rapport lijken regelgevers het echter niet eens te zijn over hoe Bitcoin en andere cryptocurrencies als onderpand kunnen worden gebruikt vanwege de vluchtige prijsactie. Hierover voegde McWilliams het volgende aan toe:

“Het probleem daar is … de waardering van deze activa en de fluctuatie in hun waarde die bijna dagelijks kan zijn. U moet beslissen wat voor soort kapitaal- en liquiditeitsbehandeling u aan dergelijke balansposities wilt toewijzen.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN