Bitcoin nieuws

Elon Musk maakt zich druk over inflatie, maar is Bitcoin de oplossing?

Het is geen geheim dat er de afgelopen tijd veel geld bijgedrukt is in de wereld. Als gevolg hiervan hebben veel grote spelers in de financiële wereld dan ook gewaarschuwd voor grote inflatoire druk. Omdat zelfs de Federal Reserve van de Verenigde Staten toegeeft dat inflatie een blijvend fenomeen is, is het onderwerp vooral relevant geworden voor Bitcoiners, gezien de intrinsieke deflatoire kenmerken van de koningsmunt.

Nu is duidelijk geworden dat de rijkste man ter wereld, Elon Musk, zich ook drukmaakt over inflatie. Met meer dan $250 miljard aan netto-activa vanaf deze week, is potentiële blootstelling aan devaluerende valuta’s voor hem een groter potentieel probleem dan ooit. In een Twitter-discussie met Ark Invest CEO Cathie Wood en MicroStrategy CEO Michael Saylor zei hij het volgende:

“Ik weet niets over de lange termijn, maar op de korte termijn zien we een sterke inflatiedruk.”

Allen gaven commentaar op een eerdere tweet van Twitter-CEO Jack Dorsey, die inflatie beschreef als iets dat alles zou gaan veranderen en dat er geen ontkomen aan is. Hij tweette:

“Hyperinflatie gaat alles veranderen. Het is aan het gebeuren.”

Wood, ook een grote BTC-supporter, merkte op dat de monetaire snelheid daarentegen was vertraagd sinds de wereldwijde financiële crisis van 2008, waardoor een deel van de devaluatie-impact werd verhuld.

Hoe dan ook, wanneer alle soorten producten in acht worden genomen, overtreffen de werkelijke kosten van het afdrukken van dollars de beweringen van de overheid over hoe onbelangrijk inflatie werkelijk is. Saylor schreef dan ook het volgende:

“Inflatie is een vector en is duidelijk zichtbaar in een reeks producten, diensten en activa die momenteel niet worden gemeten door CPI of PCE. Bitcoin is de meest praktische oplossing voor een consument, belegger of bedrijf die op zoek is naar inflatiebescherming op de lange termijn.”

De opmerkingen vanuit Elon Musk komen echter niet geheel uit de lucht vallen, aangezien zijn bedrijf Tesla eerder aangaf dat het wellicht weer de deuren zou kunnen gaan openen voor Bitcoin-betalingen, wellicht in een poging om de fondsen af te dekken tegen inflatie. Het gaf het volgende aan:

“We kunnen in de toekomst de praktijk van transacties in cryptocurrencies (‘digitale activa’) voor onze producten en diensten herstarten.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN