Dogecoin

Wordt Elon Musk de eerste Dogecoin-biljonair?

De excentrieke CEO van Tesla en SpaceX Elon Musk is al de rijkste persoon ter wereld geworden, maar waarnemers geloven dat zijn ruimteverkenningsbedrijf SpaceX ervoor zal zorgen dat hij tevens de eerste biljoenair zal worden.

In het bijzonder tweette een Twitter-account met de naam UberFacts: “Er wordt voorspeld dat Elon Musk ‘s werelds eerste biljonair wordt, dankzij SpaceX.” De CEO kon het echter niet laten om hierop te reageren en zijn favoriete, door honden geïnspireerde cryptocurrency, ter sprake te brengen. Musk antwoordde: “*In Dogecoin”.

Musk pronkt momenteel met een indrukwekkend vermogen van $252 miljard, volgens de Bloomberg Billionaires Index. Het vermogen van de zakenmagnaat is enorm gestegen dankzij Tesla, wiens aandelenkoers de afgelopen maanden flink gestegen is. De aandelen van het bedrijf stegen gisteren naar een nieuwe recordhoogte van meer dan $900 per aandeel.

Het is vrij moeilijk om het belachelijke aantal van een biljoen dollar echt voor te stellen als we het hebben over iemands vermogen, dus laten we dit in perspectief plaatsen. Met het huidige vermogen is Musk meer waard dan het gehele bruto binnenlands product (BBP) van Nieuw-Zeeland. Als hij uiteindelijk lid wordt van de eenzame club met vier komma’s, kun je je voorstellen van hoeveel landen hij het BBP zal overtreffen.

Zoals gewoonlijk klonk Musk’s vermelding van Dogecoin als muziek in de oren van DOGE-aanhangers. De prijs van de cryptocurrency steeg dan ook met bijna 6% in slechts een uur tijd. Op het moment van schrijven staat de koers van de meme-cryptocurrency op $0,247.

Musk onthulde in juli dat hij persoonlijk bezitter is van Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en Dogecoin (DOGE). Het is echter bekend dat hij vaak actief is in de Dogecoin-gemeenschap. De CEO van Tesla gaf eerder al aan dat er in 2022 een door Dogecoin gefinancierde SpaceX-maanmissie zal plaatsvinden. Bovendien is de zelfbenoemde Dogefather, naast het overwegen van DOGE als betalingsoptie, ook betrokken bij ontwikkelingsvoorstellen die bedoeld zijn om de cryptocurrency te verbeteren.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN