Ethereum koers

FTX gewaardeerd op $25 miljard na nieuwe financieringsronde

FTX, de op één na populairste crypto-beurs na Binance, heeft aangekondigd dat het op een nieuwe waardering van $25 miljard uitgekomen is na het ophalen van $420.690.000 in een nieuwe financieringsronde waar 69 investeerders, waaronder het Ontario Teachers Pension Plan en vermogensbeheergiganten BlackRock en Tiger Global, in geïnvesteerd hebben.

De nieuwe financieringsronde komt slechts drie maanden nadat FTX $900 miljoen heeft opgehaald in een Series B met Sequoia Capital, Paradigm en Coinbase Ventures. Andere investeerders in de nieuwe ronde waren onder meer grote durfkapitaalbedrijven zoals Tiger Global, Sea Capital, Ribbit Capital en Lightspeed Venture Partners.

Sinds de verhoging van juli en een waardering van $18 miljard, is de crypto-beurs met grote sprongen gegroeid. Zo is Het gebruikersbestand van de beurs is naar verluidt met 48% gegroeid en het gemiddelde handelsvolume is met 75% toegenomen. Gemiddeld verwerkte het deze maand ongeveer $13 miljard aan dagelijkse handel.

Volgens FTX-producthoofd Ramnik Arora, zal de nieuwe financiering het bedrijf helpen zijn marktkansen verder uit te breiden over aandelen, voorspellingsmarkten, non-fungible tokens (NFT) en videogame-partnerschappen. Hij zei het volgende:

“We verwachten strategische investeringen te doen om het bedrijf te laten groeien en onze wettelijke dekking uit te breiden.”

FTX-oprichter en CEO Sam Bankman-Fried zei verder dat hij zijn bedrijf oprichtte met het idee om “een betere financiële markt te creëren”. Hij voegde hier aan toe:

“Voor deze ronde hebben we geprofiteerd van die vooruitgang en waren we in staat om samen te werken met investeerders die prioriteit geven aan het positioneren van FTX als ‘s werelds meest transparante en conforme cryptocurrency-beurs.”

Het nieuws komt kort nadat FTX in september de registratie voor zijn Bahamaanse dochteronderneming heeft verkregen. De beurs is tevens recentelijk actief betrokken geweest bij de NFT-industrie en kondigde vorige maand de lancering aan van zijn eigen native NFT-marktplaats.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN