CryptoPunk #6046 eigenaar weigert bod van $9,5 miljoen

Terwijl de NFT-hype nog steeds in volle gang is, is mede-oprichter manifold.xyz Richerd Chan naar buiten gekomen om te zeggen dat hij een bod van $9,5 miljoen heeft afgewezen voor zijn CryptoPunk #6046, wat uiteraard een enorm bedrag is om af te wijzen voor een NFT.

Nadrukkelijk verklaarde Richerd zelf zelfs dat het aanbod de allereerste en de grootste on-chain NFT-verkoop in Amerikaanse dollars vertegenwoordigt. Maar hij koos ervoor om nee te zeggen tegen het aanbod, hoe groot het bedrag ook is.

Redelijkerwijs kwam Richerd opnieuw met een aparte tweet waarin hij uitlegde dat zijn CryptoPunk #6046 op geen enkele manier te koop is. Bovendien zei hij dat het hem niet eens kan schelen hoeveel iemand hem aanbiedt. Hij zei verder dat zelfs wanneer hij $1 miljard of meer wordt aangeboden, hij zijn NFT niet zal verkopen.

Verderop in de reden waarom Richerd het aanbod afsloeg, merkte hij op dat Punk #6046 verband houdt met zijn identiteit en zijn online persona, waardoor hij het gevoel heeft dat hij zijn NFT niet kan verkopen. Hij legde het als volgt uit:

“In de afgelopen 6 maanden heb ik 6046 als mijn identiteit gebruikt en er een belangrijk merk omheen opgebouwd. De meesten van jullie kennen met van:

– Mede-oprichter van @manifoldxyz
– smART contract artiest
– Crypto-beveiliging
– NFT-inzichten
– 3D bril kenner
– Naamgenoot van @richerd3DAO
– NFT Degen”

Hij ging verder met:

“Mijn identiteit, samen met de identiteit van andere iconische punkers en apen, hebben waarde buiten de NFT zelf. We hebben onze eigen merken die vergelijkbaar zijn met elk ander merk en dat heeft waarde. Omdat ik waarde hecht aan mijn persoonlijke merk en identiteit, was dit een gemakkelijke afwijzing voor mij.”

Zouden jullie een bod van $9,5 miljoen kunnen afwijzen voor een NFT? Zelfs als je online identiteit er aan vast hangt? Laat het ons weten op onze socials!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!