Bitcoin nieuws

Deze drie factoren kunnen zorgen voor een enorm bullish vierde kwartaal, aldus hoofd onderzoeker

Lucas Outumuro, hoofd onderzoek bij het blockchain-intelligentiebedrijf IntoTheBlock, heeft recentelijk op Twitter drie factoren geïdentificeerd die ervoor kunnen zorgen dat het vierde kwartaal van dit jaar enorm bullish kan zijn voor de Bitcoin koers. Hij tweette het volgende:

“1. De mogelijke goedkeuring van een Bitcoin exchange-traded fund (ETF).
2. De aanstaande Taproot-upgrade.
3. De “feedback-lus” tussen de prijs van BTC en de fundamentals.”

Bitcoin ETF

Zoals gemeld keurde de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) vorige week de Volt Crypto Industry Revolution en Tech ETF (BTCR) goed. Hoewel het geen eenvoudige Bitcoin ETF is, biedt het product beleggers indirecte blootstelling aan BTC via bedrijven die aanzienlijke BTC-aandelen hebben of betrokken zijn bij de Bitcoin-industrie.

Tevens werd duidelijk dat Bloomberg-analisten schatten dat er een 75% kans is dat er deze maand al een Bitcoin ETF wordt goedgekeurd. Dit zou het een stuk gemakkelijker maken voor grote institutionele spelers om blootstelling te krijgen aan de koningsmunt.

Taproot-update

Outumuro merkte tevens op dat Taproot gepland staat voor november en meer dan vier jaar na de laatste grote Bitcoin-upgrade komt. De laatste keer dat dit gebeurde was in 2017, toen BTC-deelnemers Segregated Witness (SegWit) activeerden. Sindsdien hebben Bitcoiners de volgende grote upgrade Taproot besproken.

Het Taproot-voorstel werd in januari 2018 geïntroduceerd door softwareontwikkelaar en Bitcoin Core-bijdrager Gregory Maxwell. Het is een soft fork die tot doel heeft de privacymaatregelen van Bitcoin, de flexibiliteit van smart contracts en het vermogen om complexe transacties op de blockchain te maskeren, te verbeteren.

Solide fundamenten

Ten slotte wees Outumoro op de solide fundamenten van Bitcoin. De blockchain-onderzoeker merkte op dat 99,2% van al het Bitcoin-transactievolume deze maand afkomstig is van transacties van meer dan $100k, wat volgens hem het bewijs is dat whales en instellingen BTC actief gebruiken. Hij zei het volgende:

“De recente toename van institutionele activiteit en lage correlatie met traditionele markten is gunstig voor beleggers die willen instappen. Dit zorgt vervolgens voor betere fundamentals, wat meer investeerders oplevert, enzovoort.

Over het algemeen bouwt Bitcoin een sterk momentum op in een historisch bullish kwartaal. Gedreven door sterke fundamentals en potentiële katalysatoren, is het waarschijnlijk dat we nog maar aan het begin staan ​​van een opwindend einde van het jaar.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN