Polkadot

Polkadot maakt datum bekend van eerste parachain-veilingen

De community van de bekende ‘Ethereum killer’ Polkadot (DOT) heeft gisteren zijn eerste parachain-veilingen goedgekeurd. Deze parachains zouden het “laatste stukje kernfunctionaliteit” zijn dat Polkadot nodig heeft om zijn doel van multichain-interoperabiliteit te realiseren en een echte concurrent van Ethereum te worden.

Wat zijn parachain-veilingen?

Het voorstel werd geïntroduceerd op Polkadot’s community governance discussieplatform, polkassembly.io, door Joe Petrowski, lid van de Web3 Foundation. Hij legde uit dat – gezien het succes van Kusama’s parachains, evenals het feit dat Parity, dat “de code is voor parachains, veilingen en crowdleningen, klaar is voor een eerste productierelease” – Polkadot klaar zou moeten zijn voor deze cruciale stap.

Parachain-veilingen beslissen welke blockchain-projecten worden geselecteerd om een ​​van Polkadots parachain-slots te ontvangen, waarvan er slechts een beperkt aantal is dat alleen kan worden gewijzigd via een bestuursstemming. De winnaars van deze slots winnen het recht om een ​​parachain te ontwikkelen die is geïntegreerd met de belangrijkste blockchain van Polkdot.

De winnaars van de veilingen worden niet bepaald door de hoogste bieder op het moment dat de veiling eindigt, maar eerder door wie de hoogste bieder was op een willekeurig gekozen tijdstip tijdens de duur van de veiling die niet bekend zal worden gemaakt totdat de veiling is voltooid.

De introductie is eindelijk daar!

Er zullen 11 parachain-veilingen zijn, verdeeld over twee batches. De eerste batch start op 11 november, met één veiling per week, en de tweede batch begint op 23 december, met één veiling per twee weken. In beide gevallen is de veilingduur zeven dagen.

De officiële introductie van parachains kan echter niet als een verrassing gezien worden, aangezien de mede-oprichter van Polkadot, Gavin Wood, vorige maand al aangaf dat parachains “technologisch” al klaar waren om gelanceerd te worden, echter gaf hij aan dat het aan het bestuursproces van het platform was om dat in gang te zetten.

De community heeft nu echter besloten dat het tijd is om parachains te introduceren op het hoofdnetwerk. In reactie op het goede nieuws met betrekking tot de goedkeuring vanuit de community, zei Wood het volgende op Twitter:

“Terwijl andere ketens maanden of zelfs jaren nodig hebben om een ​​upgrade te implementeren, hebben Polkadot en Kusama Network binnen 8 uur nieuwe logica op de keten gemaakt, gestemd en geïmplementeerd. Allemaal via een veilig, door belanghebbenden bestuurd gedecentraliseerd proces.”

Zoals jullie wellicht wel meegekregen hebben, heeft de native cryptocurrency van Polkadot, $DOT, goed gereageerd op het nieuws. Op het moment van schrijven staat de koers van de munt op ongeveer $41, wat een stijging is van ongeveer 15%.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN