Contact-traceringsapplicatie Google Apple

Ingenieur Amerikaanse marine probeert militaire geheimen te verkopen voor Monero (XMR)

Een nucleair ingenieur van de Amerikaanse marine en zijn vrouw zijn door de autoriteiten gearresteerd omdat ze naar verluidt probeerden vertrouwelijke militaire documenten te verkopen in ruil voor betaling in de bekende privacymunt Monero (XMR).

De nucleair ingeneur, wiens naam Jonathan Toebbe is, werkte aan het Naval Nuclear Propulsion Program, waar hij een actieve nationale veiligheidsmachtiging had via het Amerikaanse ministerie van Defensie (DOD) die hem toegang gaf tot vertrouwelijke militaire informatie.

Toebbe was echter niet van plan om deze informatie voor zichzelf te houden. Volgens procureur-generaal Merrick Garland heeft hij namelijk getracht om de informatie over het ontwerp van de nucleaire onderzeeërs van de marine aan een ander land te verkopen.

Het ministerie van Justitie gaf aan dat Toebbe in april 2020 een pakket vertrouwelijke gegevens naar een ander land heeft proberen te sturen. Hij had echter contact met een undercover FBI-agent die zich maandenlang voordeed als een buitenlandse functionaris.

Volgens gerechtelijke documenten kwamen de twee tot een overeenkomst om de gegevens te verkopen in ruil voor duizenden dollars aan Monero, dat gebruikmaakt van privacyverhogende technologie die transacties verdoezelen om anonimiteit te bereiken. Het document gaf het volgende aan:

“Op 8 juni 2021 stuurde de undercoveragent $10.000 in cryptocurrency naar Jonathan Toebbe als ‘te goeder trouw’ betaling. Kort daarna, op 26 juni, reisden Jonathan en Diana Toebbe naar een locatie in West Virginia. Daar, met Diana Toebbe op de uitkijk, plaatste Jonathan Toebbe een SD-kaart verborgen in een halve boterham met pindakaas op een vooraf afgesproken ‘dead drop’-locatie.

Na het ophalen van de SD-kaart stuurde de undercoveragent Jonathan Toebbe een cryptocurrency-betaling van $20.000. In ruil daarvoor stuurde Jonathan Toebbe de undercoveragent een decoderingssleutel voor de SD-kaart. Een beoordeling van de SD-kaart onthulde dat deze beperkte gegevens bevatte met betrekking tot onderzeese kernreactoren.

Op 28 augustus maakte Jonathan Toebbe nog een ‘dead drop’ van een SD-kaart in het oosten van Virginia, deze keer verborg de kaart in een kauwgomverpakking. Na een betaling aan Toebbe van $70.000 in cryptocurrency, ontving de FBI een decoderingssleutel voor de kaart. Het bevatte ook vertrouwelijke informatie met betrekking tot onderzeese kernreactoren.”

Nadat er weer een SD-kaart was geplant op een dead drop-locatie in West Virginia, arresteerde de FBI het koppel op zaterdag 9 oktober. Ze werden beschuldigd van samenzwering om vertrouwelijke gegevens en communicatie van vertrouwelijke gegevens door te verkopen en vanwege het schenden van de Atomic Energy Act.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN