CBDC

G7 gaat richtlijnen voor CBDC’s introduceren

De G7-raad, bestaande uit zeven geïndustrialiseerde landen, zal richtlijnen uitvaardigen voor de uitgifte van digitale valuta vanuit de centrale bank (CBDC). De G7-raad bestaat uit Groot-Brittannië, Canada, Frankrijk, Duitsland, Italië, Japan en de Verenigde Staten, maar geen van de G7-leden heeft nog een CBDC uitgevaardigd.

De conceptrichtlijnen bestaan ​​naar verluidt uit 13 punten met de nadruk op transparantie en privacy. De ontwerpregels zouden woensdag in Washington kunnen worden goedgekeurd tijdens een aanstaande vergadering van financiële leiders.

De conceptrichtlijnen erkennen de groei van digitale betalingen in de afgelopen jaren en de stijgende populariteit van cryptocurrencies in het algemeen. Het concept spreekt ook over de noodzaak om zich te concentreren op de privacy en veiligheid van gebruikers, te midden van zorgen over het feit dat Chinese CBDC een instrument is om burgers te bespioneren. De ontwerprichtlijnen zeiden verder dat hoewel de uitgifte een soevereine beslissing van een land is, de CBDC moet voldoen aan het volgende:

“Stel een gemeenschappelijke reeks principes op en onderstreep het fundamentele belang van gedeelde waarden zoals transparantie, de rechtsstaat en gezond economisch bestuur. Deze principes kunnen de verkenning van CBDC in de detailhandel in de G7 en daarbuiten begeleiden en informeren.”

Het debat over CBDC’s is toegenomen met de vooruitgang van China op dit gebied. ‘S Werelds meest bevolkte staat loopt jaren vooruit met de implementatie van CBDC, omdat het niet alleen de ontwikkeling van digitale yuan heeft voltooid, maar al bijna twee jaar landelijke proefprogramma’s uitvoert om de verschillende gebruiksscenario’s te testen.

De interesse van de G7 in CBDC’s zou het ontwikkelingsproces kunnen versnellen en ook kunnen helpen bij het vaststellen van een gemeenschappelijke standaard tussen verschillende landen. Dit zou op zijn beurt weer kunnen helpen bij de grensoverschrijdende functionaliteiten van de verschillende CBDC’s.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN